Дмитро Тимчук Народний депутат України (Народний фронт)

Тільки сліпий не бачить, що почалася Холодна війна

Фото: УНІАН

Про можливе перекидання російських військ в Білорусь

По-моєму, лише сліпий не бачить, що ми можемо констатувати початок нової Холодної війни. НАТО почав перекидати свої підрозділи на східні кордони Альянсу. Росія приступила до цього процесу раніше, насамперед сконцентрувавшись на прикордонних територіях з Україною. Однак ми можемо очікувати, що Росія буде залучати всіх своїх союзників у регіоні для того, щоб сформувати набір військових частин, здатних створювати ударні угруповання.

Другий момент — це агресія проти України. Ми раніше бачили, як в кінці минулого і на початку цього року Росія приступила до створення нових військових баз вздовж усього кордону з Україною. Відповідно, Кремль буде використовувати і територію Білорусі, щоб створювати бази поблизу північних кордонів України. У будь-якому випадку можливе перекидання військ в Білорусь — це ще один важіль тиску на Україну. Фактично, уся зовнішня політика Росії спрямована на те, щоб чинити такий тиск на нашу країну.

Але якщо розглядати наші північні і північно-східні регіони як можливий театр військових дій, то я ставлюсь до цього досить скептично. Наш північний напрямок — це Полісся. Навіть у Другу світову війну бойові дії там йшли в досить обмежених масштабах. Ліси і болота не призначені для дій великих з'єднань. Але є й інша загроза. Вона полягає в тому, що авіаційний ударний кулак Росії в Білорусі буде нарощуватися. Ось це вже дійсно реальна проблема, яка може з'явитися у разі широкомасштабного вторгнення з боку Росії.

Чи можливо таке вторгнення? Цього ми в жодному разі не маємо права виключати. Створення тих же баз з російської сторони свідчить про те, що такий сценарій існує. А будь-яка армія повинна готуватися до найбільш масштабних загроз, якими б малоймовірними вони ні були. Для нас така загроза — це широкомасштабне військове вторгнення з боку Російської Федерації.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: