Ірина Фаріон Український мовознавець

Гібридний закон, який ухвалила Рада, лише погіршує стан української мови

Мова - це ієрархічна драбина. На вершечку цієї драбини лише одна мова - українська

Ритуальний мовний день наступив - 9 листопада. Але нам не до ритуалів. Чому моя позиція та численних однодумців так дратує цю владну погань і чому цій погані так підіграє так звана інтелігентна гниль щодо ухвалення мовного закону 5670д? Тому що це гібридний мовний закон, який не УТВЕРДИТЬ державного статусу української мови, а лише системно ПІДВАЖИТЬ його, залишивши все, як є або зробивши ще гірше. Малороси завжди хотіли мало. Бо вони МАЛІ за своєю суттю. І їх, малих, БАГАТО. Їхній кумир - драгоманівщина, компроміси, угодовство, пораженство.

Ми вимагаємо МАКСИМУМ!!!! МОВА ОСВІТИ ВИНЯТКОВО УКРАЇНСЬКА!!!! Тоді все решта автоматично стає українськомовним. МОВА - це ієрархічна драбина. На вершечку цієї драбини лише одна мова - УКРАЇНСЬКА. Ворог, малорос і гниляк стікає потом і жовчю від цього. Ворог і раб подають тут один одному руку. 

Їхня злість і несприйняття від двох базових речей: 1). ми порушили зону їхнього мовного комфорту (ім так било удобно), 2) ми посунули їх в ієрархічній першості (ми пануємо, вони підлеглі - і так БУДЕ!!!!).

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: