Юрій Романенко Політтехнолог

Лукашенко опинився перед дуже важким вибором

Самопроголошений лідер Білорусі так чи інакше має відповісти за свої злочини
фото з відкритих джерел

У Путіна зараз велика спокуса змусити Білорусь напасти на Україну

Удар ЗСУ у Харківській області поставив Росію перед необхідністю якось усунути удари України. Однак ключова проблема Росії в даний момент – де взяти резерви. Фактично, Росія втрачає одну БТГ на добу. Це дуже великі втрати, які не можна поповнити швидко. Тому у Путіна зараз може бути спокуса змусити Лукашенка напасти на Україну чи створити видимість такої загрози, щоб Україна не мала резервів, необхідних на сході та півдні.

Розуміючи це, ЗСУ разом з іншими силовими відомствами, розпочали навчання «Північний буревій-2022». По суті Україна відкрито показує Луці, що якщо він полізе до нас, то цей картопляний посіпака Путіна отримає по рогах.

Мотивації воювати у білорусів ще менше, ніж у мобіків із ОРДЛО. Білоруси в більшості (а це відсотків 90-95%) хочуть залишитися осторонь війни. Лука також розуміє, що відкривши другий фронт на землі, він уже ніяк він може зупинити Україну від ударів по інфраструктурі та навіть наземній операції. Благо у Білорусі все близько, тому Україна навіть існуючим озброєнням може відкошмарити РБ на повну. А з урахуванням постачання по ленд-лізу такі можливості тільки зростатимуть.

Тому вусатий тарган повинен вибрати, нарватися зараз і отримати по рогах зараз, або просидіти ще рік-два і отримати по рогах потім. Бо Бучу та звірства на Київщині, сотні ракет, запущених з території РБ, Лукашенку ніхто не пробачить в Україні. Бо скільки мотузочці не витися у фіналі на Лукашенка все одно чекає петля.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: