Зорян Шкіряк Радник глави МВС

Допит Олександри Кужель тривав 7 годин!

Генпрокуратура України має патологічну схильність до знущань над жінками.

Генпрокуратура України має патологічну схильність до знущань над жінками.

Ще рік тому, в Головному слідчому укправлінні ГПУ на Борисоглібській усіляки нечвоглоди катували лідера опозиції Юлію Тимошенко. Її допити і відверті тортури тривали по 10-12 годин. Це абсолютно неприпустимо у будь-якій цивілізованій державі. Але Янукович розпорядився тиснути, знущатися, катувати, фальшувати справу і, в кінці кінців, незаконно ув,язнити. Все як по нотах.

Сьогодні викликали Олександру Кужель, у справі про вбивство Щербаня. Її допит тривав 7 годин. І питання вже не в змісті, а у формі. Не розумію, яка така необхідність і невідкалдність справи змусила прокурорів стільки часу тримати в жінку? Навіщо? Адже, якщо є необхідність то завжди можна викликати людину в інший день і закінчити те, що не встигли сьогодні. Вона ж не злочинець, нікуди тікати не зібралась.

Але ні. Це не для них. Їм так не цікаво. Їм важливо познущатись. Обов,язково потрібно потримати людину в кабінетах, щоб зайвий раз показати зверхність і продемонструвати силу. З рештою дивуватися нічому, так працює репресивна машина диктатора. Все це нагадує сталінську епоху, 37-й...

Не дай Бог допустити до цього і закривати очі на те як влада нехтує правами людини. Це ще одне підтвердження того, що окупаційний режим не зупиниться ні перед чим. Саме тому, мусимо гуртуватися, щоб захистити один одного, разом захистити Україну.

P.S. До речі, зауважте. 1-й заступник Генпрокурора Кузьмин, на весь світ, нахабно оголосив про, буцім-то причетність Юлі до цієї справи. Повторюю, заявив на весь світ. Але слідство фактично щойно почалося ( тобто, поновилося з 90-х років). Допитуються свідки, по ідеї, йде рутинна робота над справою.Так яким, скажіть, правом він взяв на себе відповідальність оголошувати це як доведений факт. Це пряме порушення Конституції, порушення призумпції невинуватості і маси нормативних актів, що регламентують роботу прокуратури. По суті, Кузьмин сам скоїв кримінальний злочин. Час на місці не стоїть. За злочини прийдеться відповідати, рано чи пізно.

Говорив з Олександрою Кужель відразу після допиту. Вона-молодець, як завжди, в нормі, не з лякливих.

Тримаймося, друзі! Слава Україні!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: