Зорян Шкіряк Радник глави МВС

Євро-2012 не заважає Банковій планувати нові провокації

У Януковича вже готують сценарій скасування виборів у ВР та введення надзвичайного стану

У Януковича вже готують сценарій скасування виборів у ВР та введення надзвичайного стану

Звичайно, зараз вся країна охоплена ейфорією від проведення чемпіонату. Сам слідкую і вболіваю. Хоча, на жаль, вже не за нашу збірну. Безперечно, наші хлопці, справді, молодці, честь їм і хвала. Прикро, але так сталося, нічого не зробиш. Отже, Євро продовжується, але сьогодні не про футбол.

А знову про мову. Ця тема й досі залишається надзвичайно актуальною. Оскільки саме на мовному підґрунті регіонали, на чолі з диктатором, можуть готувати нові провокації.

Особисто я вважаю, що послідовне знищення державної мови - це провокаційна технологія влади, результатом якої може стати відкритий громадянський конфлікт, аж до фізичного протистояння. А його наслідком може стати скасування парламентських виборів і введення Януковичем надзвичайного стану.

Божевільний натиск, з яким регіонали намагаються продавити «мовний законопроект», несе в собі реальну загрозу розколу України і втрати цілісності держави.

Брудні технології Банкової щодо української мови досягли крайньої межі. Те, що вони виробляють, можна назвати одним словом - БОЖЕВІЛЛЯ! Особисто у мене складається враження, що все це задумано для того, щоб, заради утримання влади, остаточно підштовхнути країну до відкритого громадянського конфлікту. І питання не в якихось там вічних передвиборчих обіцянках зробити другу державну. Це нісенітниця, всі це розуміють.

Я думаю, що ідея законопроекту Колесніченка більш підступна і цинічна, ніж здається. Усвідомлюючи своє повне фіаско на майбутніх парламентських виборах, наслідком яких може стати не тільки імпічмент, а й подальше притягнення Януковича до суду, Янукович вирішив зіграти на випередження. Не ризикувати, не «грати в демократію», а просто скасувати вибори і ввести надзвичайний стан. Нинішня Конституція дозволяє йому це реалізувати. Та й підконтрольна більшість із задоволенням підтримає таку ініціативу. Адже тоді вони збережуть свої мандати на невизначений термін. Але зробити це можна, тільки спровокувавши громадянське протистояння, яке стало б ніби-то «законною» підставою для здійснення цього злочинного сценарію Банкової. Саме підготовкою таких провокацій і можуть сьогодні займатися технологи АП, включаючи спецслужби.

Будь-яка освічена людина розуміє всю абсурдність, провокаційність і антиконституційність законопроекту Колесніченка - Ківалова. Але влада цілеспрямовано розгойдує ситуацію. Їх ідея проста. Тема знищення української мови, а для більшості людей це означає знищення України як держави, може вивести тисячі патріотів на вулиці. Зі свого боку, влада, за участю спецслужб, буде «підігрівати» «захисників» російської мови. Протистояння забезпечено. Нескладно собі уявити, що такий «коктейль Молотова» може спалахнути будь-якої хвилини.

Більш того, сама АП, може «підпалити гніт», вони це вміють. А далі - кілька масових бійок «скривджених російськомовних» зі «знахабнілими хохлами» і, не дай Бог, кров ... Миттєво запускається репресивна машина диктатури: СБУ, МВС, ГПУ. Арешти неугодних, обшуки і т.д. Справу зроблено. Під «соусом» запобігання можливих «масових заворушень», як би з огляду на всю складність ситуації, «піклуючись» про громадянський мир та недопущення провокацій (в яких, звичайно ж, звинуватять «злу та агресивну опозицію»), Янукович і його більшість в ВР вводять надзвичайний стан і скасовують вибори в парламент. До моменту - поки «все не заспокоїться». Результат: для них «всі залишаються при своєму», всі задоволені. Опозиція в меншості. Тимошенко і Луценко залишаються у в'язниці. Парламент з продажною більшістю, а Янукович з абсолютною владою.

Я упевнений, що режим Януковича піде на все, щоб утримати владу. Вони не зупиняться ні перед чим. А що стосується реакції міжнародного співтовариства, то ми бачимо, що їм давно на це наплювати.

P.S. Я розумію, що для когось такий розвиток подій найближчим часом видається малоймовірним, але... Не забуваймо, хто сьогодні при владі...

Підкреслюю, це не «страшилка». Звичайно, я висловлюю особисту точку зору і лише моделюю можливу ситуацію, але впевнений, що такий сценарій влади цілком реальний. Значить, потрібно бути готовими до всього. Тому об'єднана опозиція повинна бути на крок попереду, щоб не дати можливості Януковичу здійснити черговий злочин, масштабну політичну провокацію.

Ну, а за свою мову, свою країну, свою свободу, свою незалежність, за майбутнє наших дітей, безумовно, потрібно боротися до кінця. І в сесійній залі парламенту, і на вулиці. Помилка "5 червня" неприпустима. Усіма можливими методами громадянського опору потрібно не дати змоги регіоналам зробити свою "чорну справу" і знищити українську державність.

Слава Україні!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: