Олександр Турчинов Політик, державний діяч

Україна може створювати ракетно-артилерійську зброю світового рівня

Україна змушена розвивати військовий комплекс, заради виживання
фото: ЗСУ

Наші ракети надійно і точно знищують ворожі танки та іншу броньовану техніку

Після підписання Будапештського меморандуму в 1994 році, Україна, яку позбавили ядерного потенціалу, віддала РФ (гаранту своєї безпеки) не лише ядерні боєголовки а й їх носії – стратегічні бомбардувальники та ракети, які б сьогодні можна було б успішно використовувати для захисту нашої країни.

В лютому 2014 року, коли Янукович втік з України, виявилося, що у нашої армії для бойового застосування є лише старі ОТРК «Точка-У», точність яких була продемонстрована під час навчань 2000 року, коли ракета, випущена на полігоні, зруйнувала під’їзд у будинку в Броварах.

Ракет РСЗО «Смерч», тоді залишилося лише на декілька тижнів активних бойових дій. Всі наші стратегічні партнери опускали очі додолу, висловлюючи «глибоке занепокоєння» діями Кремля, відмовляючись надавати нам не тільки зброю і техніку, а й навіть засоби захисту, щоб «не провокувати Путіна».

В тих складних драматичних умовах відновлення ракетного щита країни ми визначили одним із головних пріоритетів.

В найкоротші терміни була створена унікальна ракетна зброя, запущено виробництво снарядів і мін, відпрацьована технологія виробництва САУ натівського 155 калібру. Список унікальних розробок, фінансування яких зупинилося або зменшилося після 2019 можна продовжувати довго. Лише повномасштабне вторгнення у лютому 2022 відновило відношення до Збройних сил та оборонних програм, як до головного пріоритету країни.

Наші ракети надійно і точно знищують ворожі танки та іншу броньовану техніку, нищать ворожі об‘єкти і укриття, відправляють на дно російські флагмани. Наш потенціал і набутий бойовий досвід дозволяє створювати ракетно-артилерійську зброю, що не поступається найкращим світовим стандартам. Мужність і професіоналізм українських воїнів та ефективна зброя – гарантія нашої перемоги!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: