Юрій Луканов Журналіст

Про «повстанців» ЛНР та ДНР

Не хочеться бути пророком, але...

Колись медіа-профспілка, головою якої я на той час був, випустила прес-реліз із цитатою від Міжнародної федерації журналістів, де було вжито слово rebels, тобто повстанці, по відношенню до бойовиків сампроголошених республік. Мене тут ледь не розірвали на шматки. Профспілка вживала адекватні відповідники, а міжнародні організації завжди вживають нейтральні терміни - але ці мої пояснення не допомагали. Суспільство дуже чутливо ставиться до таких речей

Вчора гіпотетичний президент України Володмир Зеленський вжив слово «повстанці» по відношенню до бойовиків. Сьогодні я був у одній студії з представником націоналістів, який воював і був поранений, він просто заявив, що Зеленському доведеться відповісти за це. Думаю, що він висловив уявлення багатьох людей зі зброєю в руках, які захищають нині Україну. 

Ще раніше на плюсах гіпотетичний головнокомандувач на питання чи готовий він дати команду визволяти Донбас відповів однозначно «Ні». 

Зважаючи на те, що навіть дебати не дали відповіді щодо програми гіпотетчного президента і головнокомандувача Зеленського, думаю, що це один з ризиків його можливого президентства. Ці всі обмовочки свідчать про те, що не можна виключати його псевдомиротворчої місії - себто укласти мир на вигіднх для Росії умовах. Боюся, що в Україні багато хто з цим не погодиться. Така розбіжність у поглядах гіпотетчного президента і людей зі зброєю може закінчитися погано для країни. 

Не хотів би я стати пророком.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: