ЗМІ дізналися про «темне минуле» фігуранта «справи Пашинського» Хімікуса

ЗМІ дізналися про «темне минуле» фігуранта «справи Пашинського» Хімікуса
Після зміни влади захист В'ячеслава Хімікуса звернувся до ГПУ для повторного розслідування історії трирічної давнини

За інформацією ЗМІ, починаючи з 2011 року, біографія В'ячеслава Хімікуса містить справи за хуліганство, погрози та побиття

Генеральна прокуратура України знову взялася розслідувати історію трирічної давності про стрілянину з участю Сергія Пашинського і жителя Васильківського району В'ячеслава Хімікуса.

Як йдеться у сюжеті телеканалу «Еспресо», сторона Пашинського дізналася про відновлення провадження зі ЗМІ.

«Після зміни влади захист Хімікуса звернувся до Генпрокуратури для повторного розслідування події, аргументувавши це зміною політичної ситуації в країні», - наголошується в сюжеті.

Повідомляється, що юридичний супровід Хімікусу організував заступник голови адміністрації президента-втікача Януковича Андрій Портнов.

«Відтоді з п'яного забіяки почали ліпити образ нещасного громадянина, безсилого перед впливовим політиком», - стверджують журналісти.

Їм вдалося з'ясувати, що, починаючи з 2011 року, біографія В'ячеслава Хімікуса містить справи за хуліганство, погрози та побиття. Сам фігурант це заперечує, а його колишня дружина підтверджує.

Сюжет про Хімікуса з 16:13 хв

Крім дружини, журналістам вдалося розшукати й іншу жертву Хімікуса. Він начебто украв авто у жінки і погрожував їй. Натомість адвокат Пашинського Ігор Негієвич знову ініціював досудове розслідування інциденту.

Як відомо, у жовтні Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому депутату Верховної Ради Сергію Пашинському (фракція «Народний фронт») у справі про стрілянину у В'ячеслава Хімікуса.

Зазначається, що Хімікус отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегневої кістки лівої ноги.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, нанесені тілесні ушкодження є тяжкими.

Прокуратура в 2017 році двічі закривала провадження через відсутність складу злочину.

Тоді дії екснардепа кваліфікувалися як самооборона. Дії ж Хімікуса було кваліфіковано як хуліганство, а матеріали направлено до суду для притягнення до відповідальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: