Карантинний запор: п'ять простих порад, щоб впоратися з ним

Карантинний запор: п'ять простих порад, щоб впоратися з ним
Товста кишка має свій власний ритм, який легко порушується через нестачу фізичних вправ, поганого сну, зміни в раціоні харчування, стресу, - лікар

Розвиток карантинного запору пов'язаний зі змінами циркадного ритму, що визначається циклом сну-неспання і повторюється кожні 24 години

Режим життя в умовах карантину впливає на роботу кишечника і може спровокувати розвиток запору. Гастроентеролог Роберт Лерріго (США) дав кілька простих порад, які допомагають впоратися з проблемою.

Лікар зазначив, якщо у людини не було проблем з відвідуванням туалету до пандемії коронавіруса, то під час карантину вона може зіткнутися з явищем запору.

За словами вченого, розвиток карантинного запору пов'язаний зі змінами циркадного ритму, що визначається циклом сну-неспання і повторюється кожні 24 години.

Лікар каже, що товста кишка має свій власний ритм, який легко порушується через нестачу фізичних вправ, поганого сну, зміни в раціоні харчування, стресу. Всі ці фактори присутні в житті людей, яким доводиться ізолюватися.

Гастроентеролог дав п'ять простих порад, які допомагають впоратися з проблемою:

Робити вправи

Доктор Лерріго рекомендує виконувати аеробні вправи протяжністю мінімум 20 хвилин хоча б два рази на тиждень. Навіть в такому обсязі вони позитивно позначаються на руховій активності кишківника і можуть запобігти запор.

Вживати корисні продукти

Їжа, багата клітковиною, утримує воду в організмі, роблячи калові маси м'якшими і полегшує їх проходження через кишківник. Гастроентеролог рекомендує збільшити в умовах самоізоляції споживання горіхів, висівок, сочевиці, фруктів, листових овочів, бобових, фруктів, чорносливу, цільних зерен. Також в раціоні повинні бути присутніми продукти, що містять омега-3 жирні кислоти, пробіотики, магній - все вони допомагають організму регулювати рух кишечника. Продукти з високим вмістом жиру або крохмалю повинні вживатися помірно.

Пити воду

На карантині потрібно обов'язково випивати кілька склянок води в день.

Правильно сидіти

Для поліпшення процесів дефекації сидіти на унітазі потрібно не як на стільці, а як на впочіпки. Під ноги краще ставити якусь опору, щоб піднімати їх.

Варто розслаблятися

Звичайно, довгий карантин підсилює рівень стресу і тривоги, проте потрібно робити все можливе, щоб розслаблятися, вдаючись для цього до дихальних вправ, йоги, медитації. Один з найпростіших способів - проводити якийсь час на самоті в тиші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: