Пандемія коронавірусу може тривати два роки, - вчені

Пандемія коронавірусу може тривати два роки, - вчені
Очікується, що пандемія буде повертатися кількома хвилями, які можуть продовжитися і після 2022 року
Фото: pixabay.com

Коронавірус візьмуть під контроль лише після появи колективного імунітету

Пандемія коронавірусу може тривати два роки, а під контроль її зможуть взяти після появи колективного імунітету у 2/3 населення Землі. Про це пише Bloomberg з посиланням на дані дослідження центру з вивчення інфекційних захворювань при Університеті Міннесоти в США.

Згідно зі звітом, коронавірус складніше контролювати, оскільки його можуть переносити люди без виражених симптомів хвороби.

Очікується, що пандемія буде повертатися кількома хвилями, які можуть продовжитися і після 2022 року.

«Урядові повідомлення про ризики повинні включати в себе концепцію, що ця пандемія не скоро закінчиться. І що люди мають бути готові до можливих періодичних спалахів захворювань протягом наступних двох років», - йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, раніше вчені назвали терміни завершення епідемії коронавірусу в Україні. Згідно з дослідженням учених з Сінгапуру, різке зниження захворюваності очікується 19 травня, а кінець епідемії прогнозується до 8 червня.

У той же час Національна академія наук України вважає, що пік захворюваності на Covid-19 орієнтовно припаде на 2-5 травня, а пік смертності - на 3-10 травня.

Як повідомлялось, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540). Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

Серед усіх, хто захворіли за останню добу 37 дітей – попередньої доби (45) та 91 медик – (87). 

Минулої доби від коронавірусу в Україні одужали 175 - попередньої доби (135), померли 11 - (11). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: