Лікарка дала пораду щодо коронавірусу і дитячого щеплення

Лікарка дала пораду щодо коронавірусу і дитячого щеплення
Звичайного графіку дитячих щеплень ніхто не скасовував. Від коронавірусу не захистять, але від багатьох інших недуг вбережуть

Щеплення за графіком необхідні й у період пандемії Covid-19

На коронавірус щеплення не мають жодного впливу, але в період пандемії необхідно дотримуватися їхнього графіку, щоб уникнути небезпечних наслідків мікс-інфекцій.

«Щеплення абсолютно ніякої допомоги в боротьбі з коронавірусом не надають, проте дитина може хворіти на кір і коронавірус водночас, і тоді це жах», – розповіла лікарка-педіатр Ганна Горбань.

За її словами, вітрянка, кір та інші інфекції, як і раніше, є загрозою для нещепленого організму. «Небезпека кору існує тоді, коли люди не щепляться. Тому і повертаються до вакцинації навіть у період коронавірусу – щоб захистити від можливих епідемій, які називаються контрольованими. Кір відноситься до контрольованої інфекції», – пояснила медичка.

«Аби ми менше втрачали людей від мікс-інфекцій, від інших інфекцій на тлі коронавірусу, який може мати важкий перебіг, на сьогодні існує загальна рекомендація – дотримуватися щеплень», – підкреслила вона.

Лікарка також прокоментувала припущення про ефективність протитуберкульозного щеплення БЦЖ в боротьбі з коронавірусом. «Вакцина БЦЖ сама по собі практично не працює. Вона була знята з вакцинації в усьому світі не тому, що погана. Вона не змінювалася десятками років, а туберкульозна паличка змінювалася. До коронавірусу це щеплення не має ніякого відношення», – сказала педіатр.

Відтак звичайного графіку дитячих щеплень ніхто не скасовував. Від коронавірусу не захистять, але від багатьох інших недуг вбережуть.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: