На створення сучасної системи крові в Україні знадобиться приблизно 2 млрд грн - експерт

На створення сучасної системи крові в Україні знадобиться приблизно 2 млрд грн - експерт

Ще 2015 року при МОЗ було створено координаційну робочу групу експертів з розвитку служби крові

На створення сучасної системи крові в Україні знадобиться приблизно 2 млрд грн. Такими даними поділився в інтерв'ю «Главкому» Олександр Сергієнко, кандидат медичних наук, експерт Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я.

«Ще 2015 року при МОЗ було створено координаційну робочу групу експертів з розвитку служби крові. Ми як Американський міжнародний альянс охорони здоров’я в Україні, який надає технічну допомогу МОЗ України, також входили в цю робочу групу. Група експертів зробила попередній розрахунок – на створення сучасної системи крові в Україні знадобиться приблизно 2 млрд грн, які потрібно інвестувати протягом 4-х років, тобто щороку вкладати близько 500 мільйонів», — сказав Сергієнко.

Проте, за його словами, коли розроблений проект стратегії давали на погодження органам центральної виконавчої влади, зокрема, Міністерству фінансів, то виникало повне нерозуміння – там дивувалися і запитували: «А навіщо і кому це потрібно?».

«Можливо, саме тому й досі Україна не має сучасної загальнодержавної системи крові», — коментує медик.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Олександр Сергієнко: Коли в уряді дізналися, що для служби крові треба 2 млрд, там спитали «а навіщо?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: