Україна відновила використання болгарської вакцини проти туберкульозу

Україна відновила використання болгарської вакцини проти туберкульозу

Тимчасова заборона діяла після летального випадку на Сумщині, якому передувала вакцинація

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками скасувала раніше видане розпорядження про тимчасову заборону вакцини проти туберкульозу (БЦЖ). Відповідне розпорядження про скасування опубліковано на офіційному сайті Держлікслужби, передає МОЗ.

Рішення про відкликання заборони прийнято на підставі висновку групи оперативного реагування на несприятливу подію, який підтверджує відсутність зв’язку між летальним випадком у Сумській області та застосуванням вакцини БЦЖ.

Вакцина БЦЖ, яку застосовують в Україні, вироблена в Болгарії. Вона якісна та безпечна, прекваліфікована Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Раніше повідомлялося, що Україна впроваджує нову систему розрахунку потреби у вакцинах, спільно розроблену ВООЗ і ЮНІСЕФ. Рішення було ухвалено 21 лютого на засіданні Кабміну.

Як пояснили представники відомства, міжнародна система дозволить автоматизувати збір даних про наявність і потреби в вакцинах в регіонах країни і таким чином зробити розрахунки закупівель більш точними. Це заощадить бюджетні кошти та одночасно дозволить максимально забезпечити українців необхідними вакцинами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: