Головне за ніч: угорці закликають до миру з рашистами та роль Китаю у війні з РФ

Головне за ніч: угорці закликають до миру з рашистами та роль Китаю у війні з РФ
92% респондентів в Угорщині закликають сісти за стіл переговорів з РФ
фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що Китай не підтримуватиме Росію у війні проти України

«Главком» зібрав найголовніші новини за ніч 28 жовтня. Цієї ночі Володимир Зеленський відзначив ключову роль Китаю у війні РФ з Україною, а громадяни Угорщини виступають за проведення мирних переговорів з Росією..

Україна отримає від США новий пакет військової допомоги

Головне за ніч: угорці закликають до миру з рашистами та роль Китаю у війні з РФ фото 1

Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги на суму $275 млн. Його буде оголошено 28 жовтня.

Агенство пише, що допомога США в основному спрямована на поповнення тисяч боєприпасів для вже наявних озброєнь.

Зокрема йдеться про реактивні системи залпового вогню Himars, які Україна успішно використовує у своєму контрнаступі.

Зеленський відзначив ключову роль Китаю у війні РФ з Україною

Головне за ніч: угорці закликають до миру з рашистами та роль Китаю у війні з РФ фото 2

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що Китай не підтримуватиме Росію у війні проти України.

«Я справді сподіваюся, що Китай не підтримає Росію. Він не підтримує її зараз. Знаю, є деякі питання щодо банків, санкцій, фінансової та багатьох інших ситуацій, над якими вони працюють разом. Але це не суцільно», – сказав президент.

Зеленський наголосив, що зараз Китай не підтримує РФ зброєю.

«Це також дуже важливо, бо Китай і його суспільство, я вважаю, почали розуміти, що сталося. Я справді сподіваюся, що вони почали розуміти, що Росія, її ядерний шантаж, окупація атомної станції – не просто слова, а реальний факт. Думаю, вони побачили, що зробили росіяни. Я хотів би, щоб він оцінив ситуацію, яка складеться, якщо він більше не балансуватиме на межі і дасть світу та Росії меседж: треба зупинити цю війну. Думаю, це матиме вплив», – заявив він.

Угорці виступають за негайне мирне врегулювання конфлікту між Україною та РФ

Головне за ніч: угорці закликають до миру з рашистами та роль Китаю у війні з РФ фото 3

Переважна більшість громадян Угорщини вважає, що Україна та Росія повинні негайно сісти за стіл переговорів і домовитися про припинення воєнних дій, при цьому ставлення до очільників цих держав серед угорців однаково негативне. Про це свідчить опубліковане в четвер опитування компанії Századvég.

Так, 92% респондентів в Угорщині обрали варіант «Бойові дії повинні бути негайно припинені й сторони повинні сісти за стіл переговорів», і тільки 6% вважають, що «війна має тривати доти, доки Україна не переможе Володимира Путіна».

Крім того, 67% опитаних угорців негативно ставляться до президента України Володимира Зеленського (у вересні було 68%), до Путіна ж так ставляться 72% (було 69%).

Так само зріс рейтинг несхвалення угорцями президента США Джо Байдена (до 67% з 64%) і президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн (з 50% до 55%). «Політика каральних заходів Брюсселя не відповідає очікуванням угорців, а популярність президента Єврокомісії в останні тижні продовжує знижуватися», – так це коментують у Századvég.

Окремо в респондентів спитали, хто сприяє досягненню миру в Україні. Прогнозовано найчастіше називали владу Угорщини (84%). Також частіше опитані угорці в цьому плані схвалювали діяльність ЄС (50% за, 42% проти) і Китаю (38% за, 34% проти). Різко негативними були оцінки США – 29% вважають, що вони за мир, 63% протилежної думки.

«Виходячи з попередніх аналітичних досліджень, очевидно, що угорці виступають проти будь-яких кроків у контексті російсько-української війни, які б перешкоджали досягненню компромісу та якнайшвидшому завершенню збройного протистояння шляхом мирних переговорів», – підсумовує Századvég.

«Нафтогаз» назвав способи економії на комунальних послугах

Головне за ніч: угорці закликають до миру з рашистами та роль Китаю у війні з РФ фото 4

«Нафтогаз» рекомендує користуватися електрикою у пільгові години (зазвичай уночі).

Для більшого заощадження можна встановити освітлення з датчиком руху в коридорах. Допоможе й надання переваги 5-хвилинному душу замість ванної, економія обсягів води – втричі.

У громадян Польщі побут організовано так, щоб максимально скоротити споживання ресурсів та рахунки за комуналку. Тому деякі з корисних звичок можна перейняти й українцям напередодні зимового періоду. Також поляки користуються такими лайфхаками:

  • зниження температури при виході з житла та вночі на кілька градусів;
  • швидке та інтенсивне провітрювання приміщень (вікна на кілька хвилин відкривають навстіж і зменшують температуру на термостатах, щоб заощадити газ);
  • радіатори, не перекриті меблями, щільними шторами тощо (це дозволяє зберігати ще до 20% тепла);
  • використання сучасних та ефективних котлів й обігрівачів;
  • своєчасна перевірка та ремонт кранів, щоб попередити надлишковий витік води.

Також поляки користуються електрикою у пільгові години (зазвичай уночі), максимально завантажують пральну чи посудомийну машину.

Читайте також: Стало відомо, коли Україна отримає системи Nasams від США

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: