Обмін полоненими відбудеться на КПВВ «Майорське»

Обмін полоненими відбудеться на КПВВ «Майорське»
Обмін полоненими (архівне фото)

Сторони відправили до місця обміну осіб зі списку «306 на 74»

Обмін полонених між Україною і представниками окупованих територій Донбасу відбудеться на КПВВ «Майорське» в районі Горлівки Донецької області. З окупованого Луганська вже відправили 16 полонених. З боку самопроголошеної «ДНР» відправлять 58 полонених.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на свої джерела. 

Нагадаємо, 25 грудня стало відомо, що обмін заручниками за формулою «306 на 74» відбудеться у середу, 27 грудня. Його час і місце не повідомляють з міркувань безпеки. Проте ватажок бойовиків Олександр Захарченко заявив, що обмін планується о 13:00. Передбачається, що Україна передасть бойовикам тих осіб, звільнення яких не суперечить законодавству.

За словами координатора групи щодо обміну полоненими «Патріот» Олега Котенко, українська сторона не знає, кого звільнять з полону бойовиків.

Президент України Петро Порошенко доручив забезпечити звільнених українців медичною допомогою, а також оперативно доставити їх до власних родин.

26 грудня Порошенко провів зустріч із рідними заручників, які перебувають у полоні. 

Ввечері того ж дня на Донбас вилетіла група української влади для обміну полоненими.

Активісти організували акцію «Зустрінь своїх»: люди самотужки організовуються групами, якими виїжджатимуть до військового аеродрому «Борисполя» ввечері 27 грудня, щоб зустріти звільнених з полону українців.

Українська сторона вже направила 306 осіб зі списку на обмін до місця звільнення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: