Офіцери ГРУ Чепіга та Мішкін офіційно не перетинали кордон України - ЗМІ

Офіцери ГРУ Чепіга та Мішкін офіційно не перетинали кордон України - ЗМІ
Російські розвідники Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін

Не можна виключати, що Чепіга-Боширов та Мішкін-Петров могли перетнути кордон за документами оперативного прикриття

Підозрювані в отруєнні російського військового розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері офіцери ГРУ Росії «Олександр Петров» (Олександр Мішкін) і «Руслан Боширов» (Анатолій Чепіга) за останні п’ять років не перетинали кордон України за документами на вказані імена.

Про це повідомило «Громадському радіо» джерело у Державній прикордонній службі України.

За словами співрозмовника видання, є підстави стверджувати, що особи з паспортами на ім’я Боширова Руслана Тимуровича (Чепіги Анатолія Володимировича) та Мішкіна Олександра Євгеновича (Петрова Олександра Євгеновича) не перетинали державний кордон у період з 2013 по 2018 рік.

Проте не можна виключати, що Чепіга-Боширов та Мішкін-Петров могли перетнути український кордон за документами оперативного прикриття або взагалі в обхід встановлених пунктів пропуску.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

З розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Російський журналіст Сергій Канєв повідомляв, що Чепіга в 2014 році брав участь в операції з вивезення в Росію екс-президента України Віктора Януковича. Він зі своїм підрозділом спецназу прибув до резиденції Януковича - Межигір'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: