Окупанти, тікаючи з Ізюма, залишили чималий арсенал боєприпасів (фото)

Окупанти, тікаючи з Ізюма, залишили чималий арсенал боєприпасів (фото)
Склад був облаштований на території Ізюмського лісгоспу, де під час окупації базувалася 1 танкова дивізія російської армії
ДБР

ДБР передало знайдені боєкомплекти підрозділам Збройних Сил України

Працівники Державного бюро розслідувань знайшли в деокупованому Ізюмі на Харківщині ворожий склад. Окупанти зберігали в ньому боєприпаси та пропагандистські матеріали для підготовки псевдореферендумів. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Склад був облаштований на території Ізюмського лісгоспу, де під час окупації базувалася 1 танкова дивізія російської армії. Всю макулатуру завезли з території РФ. Серед іншого, окупанти розповсюджували листівки на окупованих територіях за допомогою авіації», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час втечі рашисти залишили на складі чималий арсенал боєприпасів, серед яких бойові заряди для систем реактивного залпового вогню. ДБР передало знайдені боєкомплекти підрозділам Збройних Сил України.

«До речі, 1 танкова дивізія російської армії, разом з іншими підрозділами, «засвітилася» й під час окупації Тростянця на Сумщині. Це зокрема підтверджують і документи військових РФ, які знайшли працівники ДБР у Сумській області», – додають у відомстві.

Втім, як і у Тростянці, так і в Ізюмі окупанти не змогли закріпитися на позиціях, повтікали та залишили техніку та боєкомплекти.

Нагадаємо, окупанти оголосили про вивід своїх військ з Ізюма Харківської області 10 вересня. Після деокупації Ізюму Харківської області у лісі виявили понад 400 могил. У місті також знайшли катівню окупантів. 

Згодом Зеленський розповів про звірства росіян в Ізюмі. Як повідомлялося, окупанти «тікали, як миші»: десантники розповіли, як звільняли Ізюм (відео).

Читайте також: Масове поховання в Ізюмі. Фото з браслетом, яке вразило світ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: