У Дніпрі священник з георгіївською стрічкою намагався втекти від поліції (фото)

У Дніпрі священник з георгіївською стрічкою намагався втекти від поліції (фото)
За носіння забороненої символіки на порушника було складено протокол про адміністративну відповідальність та накладено штраф

Служитель Московської церкви ієромонах Олексій носив георгіївську стрічку відкрито, попри офіційну заборону

В місті Дніпро співробітники Національної поліції затримали священника, який носив георгіївську стрічку

Як повідомляє «Релігійна правда», служитель Дніпропетровської єпархії Московської церкви в України ієромонах Олексій носив її відкрито, попри офіційну заборону.

Про цей випадок правоохоронцям заявив дніпрянин Дмитро Рак.

«Зустрів цього чоловіка біля театру Опери та балету, спитав нащо він начепив це, у відповідь почув, що «він православний і в нього дєди воєвалі»… Попросив зняти його, пояснив, що це заборонена символіка і карається законом, але йому було все рівно. Запропонував дочекатися поліції, але той почав тікати. Бігав я за ним 40 хв і на другий виклик через 40 хв приїхав наряд поліції. Людина почала якось неадекватно поводитись. Стояв як під чимось (бо «хворий»), рюкзак (з георгіївською стрічкою - ред.) відклав на землю ніби не його. Він не місцевий виявилось і без документів, викликали СОГ (слідчо-оперативну групу - ред.), а потім, поки писав пояснення, він почав кудись йти від поліцейських…ну, і опинився в кайданках, поїхав у відділок», - зазначив Рак.

43_06

За даними видання «Днепр.Главное», затриманий священнослужитель 2006-го року виїхав на постійне місце проживання до Росії, оскільки тут у нього «виникли проблеми з алкоголем і він був змушений перевестися якомога подалі від можливого скандалу».

У серпні 2019 ієромонах повернувся у сімейних справах до Дніпра і навіть отримав нове призначення в Свято-Покровському храмі Дніпропетровської єпархії УПЦ МП в селі Кулебівка.

За носіння забороненої символіки на порушника було складено протокол про адміністративну відповідальність та накладено штраф в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 30 вересня у пункт пропуску поромного сполучення «Цекинівка-Сорока» не пропустили 41-річний громадянин Молдови. Чоловік прикрасив власне авто георгіївською стрічкою, яка є забороненною в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: