Закарпатські угорці закликали ввести постійну місію ОБСЄ

Закарпатські угорці закликали ввести постійну місію ОБСЄ

Офіс спілки угорців України після нападу в Ужгороді

У зверненні закарпатські угорці «вітають пропозицію ОБСЄ щодо створення на Закарпатті спеціальної моніторингової місії

Товариство угорської культури Закарпаття після серії нападів на офіс в Ужгороді закликало ОБСЄ направити постійну місію в Закарпатську область.

Про це повідомляє «Закарпаття онлайн» з посиланням на офіційну заяву ГО «Товариство угорської культури Закарпаття».

У зверненні закарпатські угорці «вітають пропозицію ОБСЄ щодо створення на Закарпатті спеціальної моніторингової місії, оскільки з огляду на події, які трапилися в області останнім часом, це є вкрай необхідною ініціативою».

Напередодні заступник голови Товариства угорської культури Закарпаття, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Барто заявив, що нині вирішується питання про постійну місію ОБСЄ на Закарпатті.

«Очолює їхню делегацію Джорджіо Зельковіч, і я з ним мав розмову. Ми обговорили декілька питань, в тому числі терористичну атаку проти офісу Товариства угорської культури Закарпаття. Ми домовилися з ним, що після проведеного моніторингу він зробить пропозицію своїм керівникам, щоб на Закарпатті на постійній основі працювали представники ОБСЄ», - сказав він раніше в коментарі «Громадському радіо».

Нагадаємо, 6 березня суд обрав запобіжний захід, у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, другому підозрюваному в підриві офісу Товариства угорської культури Закарпаття у місті Ужгород. 

4 лютого в Ужгороді кинули коктейль Молотова в будинок Закарпатської спілки угорців. У Закарпатській ОДА повідомили, що угорське товариство в Ужгороді підпалили екстремісти з Польщі.

26 лютого повідомлялося, що у будівлі офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді знову сталася пожежа. Пізніше було оприлюденно відео вибуху.

27 лютого стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало громадян країни, підозрюваних у підпалі будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС в Україні.

4 березня повідомлялося, що Національна поліція розкрила обидва напади на товариство угорської культури в Ужгороді. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: