Армію президента Туреччини звинувачують у політичних репресіях: подробиці скандалу

Армію президента Туреччини звинувачують у політичних репресіях: подробиці скандалу
У Туреччині ПВК Ердогана звинуватили у репресіях
internethaber.com

Особисту армію Ердогана  – вважають винною у переслідуваннях  представників національно-республіканської партії

Представники національно-республіканської партії (НРП) Туреччини одержують погрози від представників турецької приватної військової компанії (ПВК) SADAT. Про це пише турецька газета Сumhuriyet.

Видання пише, що під час інтерв'ю з лідером НРП Кемалем Киличдароглу в ефірі турецького телеканалу TV100 раптово перервалося трансляцією реклами ПВК, яку також називають «особистою армією» президента Туреччини Ердогана. Киличдароглу назвав це черговою загрозою з боку правлячої партії, на яку ще у червні 2022 року подав до суду. Зазначається, що у SADAT звинувачення відкинули.

«Напіввоєнна організація SADAT створена в рамках турецьких законів з метою скоєння злочинів, вона є злочинною структурою», – цитує слова видання заступника голови НРП Бюлента Тезджана. За словами політика, ПВК, заручившись підтримкою Ердогана, займається торгівлею зброї, а також підготовкою терористів.

За словами президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, SADAT –  компанія, створена в 2012 році, яка займається діяльністю у військовій сфері та працює «в колишніх колоніальних державах». Про це турецький лідер розповів у травні 2022 року, спростувавши заяви опозиції про нібито наявні у нього зв'язки з компанією і надання переваг її керівництву.

Нагадаємо, Туреччина посилила свою риторику проти Греції в останні місяці на тлі того, що Анкара вважає зростаючим нарощуванням військового потенціалу на грецьких островах в Егейському морі, близько до турецького узбережжя.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: