Безсмертний розказав про казус Савченко, що увійде в історію

Безсмертний розказав про казус Савченко, що увійде в історію
Роман Безсмертний

«Такі казуси іноді породжують вождів-фюрерів, які ламають суспільство»

Справу Савченко можуть використати під час президентської виборчої кампанії. А в ситуації суспільного запиту на нові обличчя це може призвести до небажаних, небезпечних наслідків. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив український політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний.

«Думаю, ця ситуація ввійде в історію як казус Савченко». Станом на сьогодні ми маємо лише «згусток інформації, яка поки не пройшла верифікацію на доказ скоєння злочину», говорить Безсмертний. Але вже з’являються факти, які свідчать про те, що «ця справа буде використовуватися як дамоклів меч президентської виборчої кампанії».

Безсмертний вкотре наголосив, що важливо довести в суді провину Савченко, бо «від дій слідчих сьогодні залежить, як буде рухатися історія, в тому числі і держави Україна». «Якщо зараз пов’яжуть політичну і кримінальну складові, можу гарантувати, що істини не буде знайдено. Це буде катастрофа в тому числі і для українських спецслужб», – вважає він.

На його думку, коли Україна переживала політичну кризу за фактичного розпаду коаліції, парламенту треба було йти на вибори. «Коли не працюють політичні механізми, вступають в дію кримінальні. Чому, коли у Словаччині вбили журналіста – уряд пішов у відставку? У нас довіри нуль, а всі продовжують триматися за свої стільці, це й приводить до таких наслідків», – зазначив він.

Безсмертний переконаний, що поява в політиці таких фігур як Савченко свідчить про те, що люди готові до будь-чого, аби все не залишалося так, як є сьогодні. «Нехай на це зважать ті, хто планує інформаційно розігрувати політичну карту Савченко у виборчому процесі. Коли особа не дуже талановита, та ще й з такою ініціативою, це дуже небезпечний казус. Він іноді породжує вождів-фюрерів, які ламають суспільство. Таких людей в політиці треба дуже боятися, бо це небезпечні одинаки, які іноді руйнують навіть державу», – сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: