Мер Мелітополя прокоментував майбутнє гауляйтера Балицького

Мер Мелітополя прокоментував майбутнє гауляйтера Балицького
Ексрегіонал Балицький зараз приставлений російськими кураторами керувати захопленою частиною Запорізької області
фото з відкритих джерел

Окупанти використовують колаборантів, а потім завжди їх позбавляються

Історія з підривом авто колаборантів з оточення Балицького була організованою акцією спецслужб самої РФ. На думку мера Мелітополя Івана Федорова, мета росіян зараз – прибрати самого Балицького. Про це очільник міста розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Подивіться, що сталося з тими, хто стояв на чолі «революції» у Криму. Там тільки Аксьонов (колишній бандит на прізвисько Гоблін, проросійський політик Сергій Аксьонов, який після окупації Криму очолив тамтешню «раду міністрів», – «Главком») залишився у керма. Цих людей використовують для того, аби показати що місцеве населення підтримує окупантів. А як тільки в них немає потреби, їх зачищають, бо вони володіють великою кількістю інформації», – розповів мер Мелітополя.

На думку Федорова у росіян вже нема потреби у Балицькому.

«Декілька тижнів тому вони почали привозити людей з Росії – якогось нового «керівника уряду». Тобто вже адміністративно Балицького нівелюють, медійно його стає значно менше», – зазначив Іван Федоров.

Очільник міста часто спілкується з представниками укарїнської поліції і Мелітополь у цьому плані – еталонне місто, бо тільки близько 10% поліцейських погодились на колаборацію.

«Вони (поліцейські – ред.) чітко розуміють, що якщо зараз підуть на співпрацю з Росією, то будуть зрадниками як для однієї сторони, так і для іншої. Бо ті, хто перейшов свого часу у Донецьку, Луганську та Криму на інший бік, де вони зараз? Їх точно будуть прибирати та зачищати», – каже мер.

Нагадаємо, колишній депутат Верховної Ради, проросійський політик Євген Балицький отримав підозру за співпрацю із російськими окупантами. Балицький, зокрема, змусив працівників комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування на тимчасово захопленій території визнати його «керівником військово-цивільної адміністрації Запорізької області».

Нагадаємо, в інтерв’ю «Главкому» Федоров розповів, як містяни виживають під окупацією, чинять спротив окупантам та чому звільнення Мелітополя критично важливе для звільнення всього українського півдня.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: