Нам потрібна українська, а не американська протиракетна оборона, – Кулеба

Нам потрібна українська, а не американська протиракетна оборона, – Кулеба

Україна працює над отриманням ПРО

Фото з відкритих джерел

Кулеба зазначив, що Україна посилено працює над протиповітряною і протиракетною обороною

Україні потрібна своя, а не американська система протиракетної оборони. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Нам не потрібна американська система ПРО, а потрібна українська. Ця технологія може прийти не обов’язково зі Штатів. Є інші країни, які володіють нею і ми ведемо перемовини про доступ до системи», – наголосив міністр.

За словами Кулеби, протиповітряна і протиракетна оборона – це «ключові дірки» в Україні, над якими влада «предметно працює».

«Можна багато разів назвати оборонну угоду між Україною і США рамковою, але це не скасує того факту, що в документі чітко зафіксовано, за яким напрямом рухатиметься подальше військово-технічне співробітництво між двома країнами», – додав дипломат.

Раніше повідомлялося, що на полігоні Широкий лан в Миколаївській області пройшли випробування новітнього снаряда для реактивної системи залпового вогню «Град».

Нагадаємо, повітряні сили ЗСУ отримали модернізовану до виду 35Д6М радіолокаційна станцію (РЛС) 19Ж6. Також українські військові випробували новітній снаряд для «Градів».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: