Не дай Боже, інформацію щодо Савченко не буде доведено - Безсмертний

Не дай Боже, інформацію щодо Савченко не буде доведено - Безсмертний
Екс-віце-прем’єр-міністр  Роман Безсмертний

Політик вважає, що арешт Савченко - це правильний вчинок Верховної Ради

Сьогодні в Україні має бути приділено максимальну увагу питанням безпеки, а звинувачення проти Надії Савченко повинні бути беззаперечно доведені в суді. Про це в ефірі телеканалу «1+1» говорив український політик, екс-віце-прем’єр-міністр Роман Безсмертний.

«Провину Савченко ще треба доказати, поки що для мене вона не злочинець і не терорист. Все це лише інформація. По кожному із пунктів звинувачення треба не просто показати відео, а доказати все за встановленою законом процедурою.  Повинні бути ухвалені рішення, які ніколи і ніхто не буде заперечувати», - сказав він.

Безсмертний згадав, як на Майдан у 2004 році приходили певні «таланти» з такими сценаріями, що «подібних п’єс вистачило б на кілька романів». «Скільки за останні 26 років вже засуджених ставали прем’єрами, міністрами, депутатами? Особисто проти мене у 2004 році була заведена кримінальна справа за «змову з метою повалення конституційного ладу». Ось вам приклад, чого ці справи варті», - зазначив він.

«Не дай Бог, ця інформація не буде доказана. Я кажу це тим, хто нею займається в СБУ та Генпрокуратурі. Сьогоднішній день - це початок. Не варто аплодувати та вистрибувати із штанів, бо в результати дійдемо до крапки, про яку пожалкуємо», - вважає політик.

Безсмертний сказав, що якби зараз був у парламенті, то проголосував би і за зняття недоторканості із Савченко, і за її арешт. «Верховна Рада вчинила абсолютно правильно: ми даємо вам можливість - докажіть! Парламент як ніколи продемонстрував консолідовану позицію», - зауважив він.

Він також закликав народних депутатів не змішувати питання безпеки і політичний орган - парламент. «Не треба цькувати органи безпеки, вони мають робити свою роботу. Не треба з’єднувати парламент та СБУ», - сказав політик.

На його думку, сьогодні йдеться не про Савченко, а загалом про безпеку: «Крикнули лише тоді, коли навели приціл на купол Верховної Ради? Знаєте, скільки і на кого сьогодні наводять ? І ми поки мовчимо, що в руках у населення шість мільйонів стволів, і на кожен в середньому по 2000 патронів. Ви розумієте, що це таке?..»

«Найцінніший урок з цього всього - це питання безпеки усіх нас. Ми зараз, як на динаміті. Коли довіра до парламенту лише 3%, а до Президента - 8%, не треба триматися за ці стільці, а йти на вибори. Ви ж повинні відчувати, що люди вас ненавидять, так треба поступитись місцем. Ухваліть інший закон про вибори. Зробіть таку дорогу, щоб туди зайшли люди, бо те, що ми бачимо сьогодні, лише квіточки», - додав Безсмертний .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: