Очільник Дніпропетровщини будує дорогу до власного маєтку коштом держави – ЗМІ

Очільник Дніпропетровщини будує дорогу до власного маєтку коштом держави – ЗМІ
Резніченка запідозрили у використанні службового становища для власних цілей 
скріншот

Котеджне містечко під Дніпром – елітне і недешеве місце

Дніпропетровська обласна військова адміністрація асфальтує дорогу в напрямку елітного котеджного містечка в лісі у передмісті Дніпра, у якому може мешкати губернатор Валентин Резніченко. Про це пише видання «Лица».

«Чи то до котеджного містечка, чи то до бази відпочинку в селі Піщанка Новомосковського району Дніпропетровської області асфальтують дорогу автомобілі з написом «Велике будівництво». Ходять чутки, що один з котеджів займає голова Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко, для нього і будують дорогу», – повідомляє видання.

Котеджне містечко «Goodwill residence» будує компанія «Вертекс груп». Це елітне місце, найдешевший котедж стартує з 10,5 млн грн. Піщанська громада – курортна, має більш, ніж півсотні домів відпочинку, пансіонатів та турбаз. А ось хто є підрядником ремонту дороги – невідомо. В Піщанській сільраді послались на те, що ремонтом керує Дніпропетровська ОВА.  

«Піщанська сільська рада не є розпорядником інформацію щодо вартості виконаних робіт та ідентифікатору закупівель», – йдеться у відповіді сільської влади.  

Очільник Дніпропетровщини будує дорогу до власного маєтку коштом держави – ЗМІ фото 1

Журналісти сфотографували техніку з наліпками «Великого будівництва», що задіяна у ремонті дороги. За даними реєстру, вантажівка «Івеко» з номером АЕ6927РК належить фірми «Асбіт» Олега Міланіча. Олег Міланіч не відповів на питання, хто є виконавцем робіт з ремонту дороги у Піщанці, де працює його самоскид.  

Очільник Дніпропетровщини будує дорогу до власного маєтку коштом держави – ЗМІ фото 2
Очільник Дніпропетровщини будує дорогу до власного маєтку коштом держави – ЗМІ фото 3

«Асбіт» у 2021 році продала компанії «Будінвест інжиніринг» будівельних матеріалів на 124 млн грн. Основними власниками «Будінвест інжиніринг» є Павло Чухно і Яна Хланта. Під час війни ця фірма стала одним з найбільших отримувачів бюджетних коштів по всій Україні. Фітнес-тренерка Яна Хланта невідома у бізнесі, однак джерело видання «Наші гроші» називає її знайомою Резніченка.

Очільник Дніпропетровщини будує дорогу до власного маєтку коштом держави – ЗМІ фото 4
«Велике будівництво» – програма президента України. Координатором «Великого будівництва» є Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу президента.

Журналісти звернулися до одного з Регіональних сервісних центрів, щоб отримати витяг з реєстру транспортних засобів МВС щодо автомобілів та техніки, яка працює в курортному селі, з логотипом «Велике будівництво». Щодо екскаваторів та тракторів відмовили у наданні інформації: реєстр спецтехніки ведуть обласні військові адміністрації, тобто в даному випадку – Дніпропетровська обласна військова адміністрація.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у Запоріжжі високопосадовці розкрадали гуманітарку. Ексагент НАБУ оприлюднив шокуючі деталі.

Читайте також:

НАБУ повідомило про нову підозру екснардепу Мартиненку

Присвоїв вісім кілограмів золота: поліція оголосила підозру експрокурору

Суд обрав запобіжний захід екскерівнику АРМА

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: