Порошенко зустрінеться з Ердоганом – ЗМІ

Порошенко зустрінеться з Ердоганом – ЗМІ
Планується детально проаналізувати нинішній стан кримських татар

Сторони торкнуться теми підписання угоди про вільну торгівлю

Президент України Петро Порошенко в суботу, 3 листопада прибуде з офіційним візитом до Туреччини. Про це повідомило агентство «Анадолу» з посиланням на дипломатичні джерела в Анкарі.

За їх інформацією, глава української держави візьме участь в 7-му засіданні Ради стратегічної співпраці високого рівня Туреччина-Україна. У засіданні поряд з главами держав, візьмуть участь керівники відомств, представники кримських татар.

Відбудеться обмін думками щодо поглиблення співпраці в політичній, економічній і оборонній сферах, а також активізації зв'язків в культурній та освітній сферах.

Сторони торкнуться теми підписання угоди про вільну торгівлю, зміцнення безпеки і боротьби з тероризмом.

Планується детально проаналізувати нинішній стан кримських татар.

Рада стратегічного співробітництва високого рівня Туреччина-Україна була створена в 2011 році.

1 серпня 2012 набув чинності договір про спрощення візового режиму між Туреччиною і Україною.

За підсумками 2017 року кількість українських туристів у Туреччині досягла 1,25 мільйона чоловік. У поточному році цей показник приблизно зросте на 20-30 відсотків.

Остання зустріч президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з українським лідером відбулася в Нью-Йорку на полях 73-й сесії Генасамблеї ООН.

Слідом за анексією Криму в 2014 році Туреччина заявила про чітку прихильність територіальної цілісності і суверенітету України. Анкара також не визнала дії сепаратистів на сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: