Посол Польщі про відносини з Україною: Майбутнє важливіше за історію

Посол Польщі про відносини з Україною: Майбутнє важливіше за історію
Польща підтримує суверенітет України, виступає проти незаконної анексії Криму

Ян Пєкло вважає, що майбутнє вагоміше за історію, хоча остання все одно важлива

Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло запевнив у тому, що Польща вважає Україну стратегічним партнером та готова надавати свою підтримку. Це стосується подальшої європейської та євроатлантичної інтеграції України та інших питань, заявив він під час міжнародного круглого столу у Києві.

«Польща підтримує суверенітет України, виступає проти незаконної анексії Криму. Польща є непостійним членом Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, але ми зі свого боку намагаємося підняти на високий рівень питання прав людини у Криму, нелегальної окупації півострова і нелегальних виборів, які оголосили сепаратисти з так званих Донецької та Луганської республік», - сказав Пєкло.

Звісно, додав він, є певні розбіжності в двох країнах щодо інтерпретації ролі УПА у Волинській трагедії, ексгумації поляків - жертв комуністичного режиму.

«Але я вірю, що ми всі проблеми вирішимо. Польща та Україна залишатимуться стратегічним партнерами. Це є наше майбутнє, а майбутнє важливіше за історію. Хоча історія також необхідна», - додав посол.

Міжнародний круглий стіл організували Рада зовнішньої політики «Українська призма» та представництво фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: