Прем'єр-міністр Швеції запросив Зеленського відвідати країну

Прем'єр-міністр Швеції запросив Зеленського відвідати країну
Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Швеції
Фото: Офіс президента

Прем'єр-міністр Швеції відзначив прогрес України у здійсненні важливих реформ

Під час зустрічі з Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном Президент України Володимир Зеленський подякував йому за участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та стійку підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої країни. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зі свого боку Стефан Льовен зазначив, що проведення саміту цієї ініціативи є потужним сигналом щодо необхідності деокупації Криму як назовні, так і для українського суспільства.

Зеленський висловив щиру подяку шведській стороні за сприяння в організації експозиції важливих для української державності цінностей – оригіналу Конституції гетьмана Пилипа Орлика 1710 року та гетьманської булави, які наразі перебувають у Софії Київській.

Глава держави обговорив з прем'єр-міністром Швеції подальшу взаємодію з питань порядку денного відносин України з ЄС та перспективи співпраці у межах партнерства НАТО з розширеними можливостями.

Окремою темою для предметного діалогу стала безпекова проблематика, пов’язана з реалізацією Росією проекту «Північний потік – 2».

Сторони також обговорили напружену ситуацію на кордонах Білорусі із сусідніми країнами через зростання потоку нелегальних мігрантів та російські навчання «Захід-2021», що погіршують безпекову ситуацію в регіоні.

Президент України поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі та подякував шведській стороні за проекти, що реалізуються по лінії оборонних відомств, зокрема у сфері розмінування.

Крім того, Володимир Зеленський під час обговорення можливостей наповнення двосторонніх відносин конкретними проектами запропонував шведській стороні взяти участь у створенні мережі сміттєпереробних заводів в Україні.

Прем'єр-міністр Швеції відзначив прогрес України у здійсненні важливих реформ.

Стефан Льовен запросив Володимира Зеленського відвідати Швецію.

Як відомо, 23 серпня учасники Кримської платформи схвалили спільну декларацію.

Також учасники саміту закликають Росію долучатися до конструктивної участі у діяльності Міжнародної Кримської платформи, яка спрямована на припинення тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: