Шойгу заявив про готовність до припинення вогню. Банкова відреагувала

Шойгу заявив про готовність до припинення вогню. Банкова відреагувала
Банкова закликає не вірити заявам РФ про готовність до перемир'я
фото з відкритих джерел

Радник голови Офісу президента наголосив, що Росії не потрібен мир

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що голова міноборони РФ Сергій Шойгу нібито сказав йому у телефонній розмові, що підтримує «якнайшвидше припинення вогню». Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи слова Шойгу, назвав подібну заяву РФ «класичною пасткою» і наголосив, що Україна продовжить звільняти свої території.

За словами Акара, Туреччина продовжує робити зусилля щодо «швидшого припинення вогню» в Україні. Він зазначив, що Туреччина «підштовхує» Україну та Росію до «використання переговорних важелів». Турецький міністр сказав, що говорив телефоном із Шойгу цього тижня.

«Тішить близькість нашої позиції та позиції пана Шойгу з питань якнайшвидшого припинення вогню», – сказав Акар.

Подоляк назвав позицію РФ «класичною російською пасткою та грою слів». Він наголосив, що припинення вогню у розумінні росіян – це можливість зберегти контроль над окупованими територіями.

«Абсолютно очевидно, що це не принесе миру, а стане причиною більш масштабної війни в майбутньому. Росії не потрібен мир. Армія РФ хоче отримати оперативну паузу, щоб відновити резерви та підготуватися до наступного раунду. Ми не можемо цього дозволити», – сказав Подоляк.

Радник голови Офісу президента наголосив, що Україна продовжить діяти на користь народу та звільнятиме свої території, що є реальним шляхом до встановлення миру.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган систематично закликає до переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним і дорікає Заходу. Нещодавно Ердоган під час виступу на саміті наради із взаємодії та заходів довіри в Азії закликав «припинити кровопролиття в Україні». Такий заклик глава Туреччини зробив у присутності російського диктатора Володимира Путіна. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 30 вересня про дії України у відповідь на спробу Росії анексувати території України, яким констатується неможливість проведення переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним.  До слова, у Кремлі заявляють, що збираються чекати або зміни позиції президента України Володимира Зеленського щодо переговорів з Росією, або зміни влади в Україні. 

Зеленський, коментуючи ракетні удари по українських містах 10 жовтня, заявив, що постійний терор проти цивільного населення України є очевидною відмовою Росії від справжніх переговорів

Голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва «слуга народу» Олександр Мережко у інтерв'ю «Главкому» зазначив, що Туреччина займає неоднозначну позицію щодо війни, яку Росія веде проти України. Адже офіційна Анкара, з одного боку, надає дипломатичну і військово-технічну поміч Києву, з іншого ж – допомагає Кремлю обходити санкції. Однак, на його думку, Туреччину за такі подвійні стандарти не можна звинувачувати, адже кожна країна має свої національні інтереси

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: