В Україні немає антипольських настроїв - МЗС

В Україні немає антипольських настроїв - МЗС

У МЗС нагадали, що Україна та Польща досягли розуміння, що історичне примирення можливе за принципом «прощаємо і просимо пробачення»

В Україні немає антипольських настроїв, більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, попри розбіжності в оцінках складного історичного минулого.

Про це йдеться у заяві МЗС України у відповідь на висловлювання міністра закордонних справ Польщі  Вітольда Ващиковського.

«В українському суспільстві є чітке розуміння необхідності подальшого зміцнення співпраці з Польщею як в інтересах двох народів, так і всієї Європи. Підтвердженням цьому є сотні тисяч українців, які зараз проживають в Польщі», - йдеться у заяві.

У МЗС нагадали, що свого часу Україна разом з Польщею досягли розуміння, що «історичне примирення можливе за європейським християнським принципом «прощаємо і просимо пробачення».

«Переконані, що ми маємо йти до примирення шляхом взаємного сприйняття один одного, а не нав’язування своєї точки зору. Цей принцип польській стороні було запропоновано втілити у практичну площину шляхом підписання і реалізації відповідної дорожньої карти, проте відповідь все ще очікуємо», - додають у МЗС.

Раніше Ващиковський заявив про запуск процедур, які не дозволять людям, які мають крайню антипольську позицію, в'їжджати до Польщі.

«Люди, які демонстративно одягають уніформу «СС Галичина», до Польщі не в'їдуть. Це також стосується людей, які є адміністративно залученими - не дозволяють, наприклад, продовжувати ексгумацію, продовжувати відновлення польських пам'ятних місць», - зазначив глава МЗС Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: