Учні дев'ятих класів не здаватимуть ЗНО цього року

Учні дев'ятих класів не здаватимуть ЗНО цього року

Учні 9-х класів, як і в попередні роки, здаватимуть ДПА у письмовій формі (не в формі ЗНО)

Міністерство освіти і науки України нагадує, що учні 9 класів, як і в попередні роки, в 2019 році складатимуть державну підсумкову атестацію (ДПА) у письмовій формі, а не у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

«У 2019 році державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО здаватимуть лише учні 11 класів, а також студенти закладів вищої (коледжі та технікуми) та професійної освіти, які цього року завершать здобуття повної загальної середньої освіти. Учні 9 класів, як і в попередні роки, здаватимуть державну підсумкову атестацію у письмовій формі (не у формі ЗНО)», - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти в четвер.

Зазначено, що запуск ЗНО в 9 класі планується до старту старшої профільної школи «Нової української школи». За чинним календарем реформи це орієнтовно після 2026-2027 навчального року.

Що стосується випускників 11 класів, то їм результати ЗНО зараховуватимуться як оцінки за ДПА з таких предметів: українська мова і література (частина з української мови) - обов'язково; математика або історія України (період ХХ - початок XXI століття) - на вибір випускника; один із предметів, за якими складається ЗНО, - на вибір випускника.

Учням, які оберуть іноземну мову, результат ЗНО буде зараховано залежно від рівня, на якому вони вивчали мову.

Крім того, студенти закладів вищої та професійної освіти складатимуть ДПА у формі ЗНО тільки з двох предметів: української мови та на вибір математики або історії України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: