Вчені з США і Британії випробували вакцину від Covid-19 на макаках

Вчені з США і Британії випробували вакцину від Covid-19 на макаках

Вчені успішно випробували вакцину від коронавірусу на макаках

У тварин після зараження пневмонії не було

Група вчених з Великобританії і США випробували експериментальну вакцину від коронавірусу нового типу на макаках, в результаті чого тварини не захворіли на пневмонію після зараження. Результати роботи дослідників розміщені на порталі bioRxiv.

«Одноразова вакцинація ChAdOx1 nCoV-19 викликала гуморальну і клітинну імунну відповідь у макак-резусів. Ми спостерігали значно знижене вірусне навантаження, і у вакцинованих макак-резусів пневмонії не спостерігалося», - йдеться в повідомленні.

Раніше вакцину ChAdOx1 nCoV-19 випробували на мишах, у яких також спостерігалася імунна відповідь після введення препарату. Потім вчені вакцинували шість макак, після чого дочекалися вироблення у тварин антитіл, на це пішло від 14 до 28 днів.

Надалі вчені спробували заразити приматів справжнім коронавірусом нового типу, проте вакцина захистила макак і не дала вірусу потрапити в легені. В жодної з вакцинованих мавп не спостерігалося будь-якої патології або ознак вірусної пневмонії, а також антигену SARS-CoV-2.

Вчені підкреслили, що успішні випробування на тваринах дозволили їм почати першу фазу клінічних випробувань препарату, в яких вже взяли участь понад одна тисяча добровольців.

Нагадаємо, вчені заявили, що коронавірус може передаватися через сльози. Коронавірус може передаватися через слізну рідину. До такого висновку після серії досліджень дійшли  фахівці медичної школи Університету Джонса Хопкінса.

Національний дослідницький центр (NRC) Канади повідомив про початок співпраці з китайською CanSino Biologics Inc, однією з небагатьох компаній у світі, де вакцина від коронавірусу вже проходить клінічні випробування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: