«Буде невеличкий стрес». Чубаров закликає народних депутатів очолити «Похід на Крим»

«Буде невеличкий стрес». Чубаров закликає народних депутатів очолити «Похід на Крим»
Голова Меджлісу сподівається, що переважна більшість народних депутатів візьме участь у поході на Крим, щоб зустрітися з українцями окупованого півострову

Організатори «Маршу гідності» починають переговори з головами фракцій

Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу розповів в інтерв’ю «Главкому», що організатори «Походу на Крим» домовляються про участь у ньому українських парламентарів.

Голова Меджлісу говорить, що організатори акції у найближчі дні зустрінуться з головами фракцій, щоби вони донесли інформацію про Марш до своїх депутатів. «Є депутати, які вже висловили готовність бути з нами, але не хотів би поки називати їх прізвища», - наголосив Чубаров.

Голова Меджлісу сподівається, що переважна більшість народних депутатів відгукнуться на заклик, «щоби не лише реалізувати своє право відвідати будь-яку частину України, а й реалізувати право людей, які живуть у Криму, на зустріч з народними депутатами». «Ми їм будемо пояснювати, що якраз особисто народним депутатам України при будь-якому розвиткові подій, якщо говорити про поведінку окупаційної сторони, нічого такого не загрожує. Окрім, можливо, невеличкого якогось стресу», - наголосив Чубаров і додав, що у перших рядах будуть іти члени Меджлісу.

Що ж до кількості учасників акції, то на думку Чубарова, багато залежатиме від того, наскільки вдасться роз’яснити українському суспільству, що «це не є винятково кримськотатарська справа, це є загальноукраїнська, а якщо хочете, і міжнародна справа».

Також Чубаров підкреслив, що дуже сподіваємося на українські ЗМІ. «Хочемо, щоби і громадянські почуття, і журналістські якості людей, які висвітлюватимуть акцію, були поєднані», - сказав голова Меджлісу.

Нагадаємо, кримські татари на 3 травня організовують ненасильницьку міжнародну акцію «Світ проти насильства та окупації. Марш гідності». Заяву такого змісту минулого тижня оприлюднив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Мета маршу – перетнути адміністративний кордон між Херсонською областю і окупованим півостровом, аби допомогти міжнародним організаціям на практиці реалізувати резолюції щодо Криму, ухвалені ними за останні шість років.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: