На Хмельниччині ще дві парафії приєдналися до Православної церкви України

На Хмельниччині ще дві парафії приєдналися до Православної церкви України
Парафія Свято-Михайлівського храму села Велика Радогощ перейшла до ПЦУ

Рішення про перехід прийняли одноголосно настоятель та парафіяни

Сьогодні, 15 січня, ще дві парафії РПЦ в Ізяславському районі приєднались до Православної церкви України. Про це повідомив на сторінці у Facebook митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній Махота.

«Свято дня пам’яті святителя Василя Великого принесло Хмельниччині радісну новину. Настоятель і парафіяни прийняли одноголосно рішення бути в єдності з братами та сестрами Православної Церкви України», - йдеться у повідомленні.

До ПЦУ приєднались парафія храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Кунів та парафія Свято-Михайлівського храму села Велика Радогощ.

2_06

Нагадаємо, 9 січня п’ять парафій РПЦ в Ізяславському районі приєднались до Православної церкви України. Учора, 13 січня християнські громади сіл Писарівка та Кривачинці Війтовецької ОТГ Волочиського району також перейшли до ПЦУ.

Ще раніше до Православної церкви України приєднались парафія Свято-Миколаївської громади села Доброгорща Хмельницького району, парафія на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина», що знаходиться на території управління ДСНС області. Окрім того, дві релігійні громади в селі Бокиєвка, Волочиського району (колишні УПЦ КП «Різдва Божої Матері» та УПЦ МП ікони Божої Матері «Призрі на смирення») вирішили об’єднатися в одну та належати до Хмельницької єпархії ПЦУ.

Як повідомлялося, до Єдиної церкви на Тернопільщині перейшла ще одна громада.

Зазначимо, 13 січня під час Служби Божої у Миколаєво-Успенському соборі, що на б-р. Лесі Українки у Коломиї, який належав Московському патріархату, молилися за патріарха Константинопольського Варфоломія і митрополита Київського Епіфанія, а не, як традиційно, за Кирила і Онуфрія.

Нагадаємо, 12 січня прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мизове на Волині провели голосування за перехід із підпорядкування УПЦ МП до складу Православної церкви України попри незгоду священика.

13 січня стало відомо, що перша громада на Одещині перейшла до Православної церкви України.

Також стало відомо, що храм при київському військовому госпіталі перейшов до Православної церкви України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: