Новий голова Київської ОДА пояснив, чому його попередники не могли довго всидіти на посаді

Новий голова Київської ОДА пояснив, чому його попередники не могли довго всидіти на посаді
Олексій Чернишов вважає, що на посаді голови КОДА не можна відсидітися, бо центральна влада тебе завжди бачить, потрібно показати ефективну роботу

Олексій Чернишов - вже шостий голова обладміністрації за останні п’ять років

Новий голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Чернишов вважає, що завдяки розташуванню Київщини і впливу столиці її керівник не може сховатися від центральної влади і відсидітися, як в інших регіонах. Саме тому у столичному регіоні так часто змінюють керівники ОДА: четверо при Порошенку, і вже двоє при Зеленському.

«Центральна влада тебе завжди бачить, потрібно показати ефективну роботу», - заявив Чернишов в інтерв’ю «Главкому».

Водночас, новий очільник КОДА наголошує, що якраз завдяки розташуванню області і впливу столиці можна досягнути «найпотужнішого результату», тому він не боїться бути шостим керівником Київщини за останні п’ять років.

«Моя мета, яку я озвучив на співбесіді в Офісі президента, – зробити з Київської області вітрину України. Немає іншої такої області, в якій подібне можна реалізувати», - впевнений Чернишов.

Голова КОДА підкреслює, що в інших областях думають, як випросити у держави кошти на будівництво міжнародного аеропорту, автотрасу чи «якесь консульство». «Тут це все вже давно є», - стверджує Чернишов.

Очільник області говорить, що політика зараз змінюється і у нього «є шанс уникнути різновекторного політичного впливу».

Чернишов зауважив, що до свого попередника Михайла Бно-Айріяна, який пішов з посади, ледь досидівши до перших 100 днів, не має претензій чи особливого ставлення.

«Хоча я тепер й знаходжусь в ситуації, коли у мене – мінус три місяці. Я починаю не з точки нуль, як більшість голів ОДА, а з точки мінус три», - сказав Олексій Чернишов.

Нагадаємо, 28 жовтня президент Володимир Зеленський призначив головою Київської обласної державної адміністрації бізнесмена з Харкова Олексія Чернишова.

42-річний Чернишов відомий як підприємець та інвестор, зокрема, засновник інвестиційної компанії VI2 Partners. Крім того, раніше його рекомендували 14 професійних і громадських об'єднань в якості кандидата на пост глави Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.

Іншим указом Зеленський звільнив Михайла Бно-Айріяна з цієї посади. «Звільнити Бно-Айріяна Михайла Кареновича з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою», - йдеться в документі. 

Як повідомлялося, 20 жовтня стало відомо, що чинний глава Київської ОДА Михайло Бно-Айріян написав заяву на ім'я президента Володимира Зеленського з проханням підтримати його відставку. Чиновник йде з посади через всього 100 днів після призначення на тлі критики з боку частини правлячої партії.

Бно-Айріян очолював Київську ОДА з 10 липня 2019 року.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: