Парубій запросив патріарха Варфоломія виступити у Раді

Парубій запросив патріарха Варфоломія виступити у Раді
«Ми всі знаємо, який неймовірний тиск чинився і чиниться на всесвятійшого патріарха від Москви і від усіх союзників, яких задіює Кремль для тиску на патріарха Варфоломія”, - сказав Парубій

Спікер парламенту подякував патріарху Варфоломію за опіку над українським народом

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запросив Вселенського патріарха Варфоломія виступити в українському парламенті. Про це спікер парламенту оголосив під час Погоджувальної ради повідомляє УНІАН.

«Запрошую всесвятійшого патріарха Варфоломія прибути до України і виступити у Верховній Раді України. Я переконаний, що ми маємо гідно вшанувати цю видатну людину, мужню особистість, яка назавжди вписана в історію України», - зазначив голова ВР.

Парубій також подякував патріарху Варфоломію за його мужність та опіку над українським народом.

«Ми всі знаємо, який неймовірний тиск чинився і чиниться на всесвятійшого патріарха від Москви і від усіх союзників, яких задіює Кремль для тиску на патріарха Варфоломія”, - сказав Парубій.

Спікер також подякував патріарху Варфоломію за опіку над українським народом та його мужність. «Тому що ми всі знаємо, який неймовірний тиск чинився і чиниться на всесвятійшого патріарха від Москви і від усіх союзників, що задіює Кремль для тиску на патріарха Варфоломія», - сказав Парубій.

Нагадаємо, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні.

Вселенський патріарх Варфломій підтвердив, що 6 січня 2019 року вручить предстоятелю Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України, блаженнійшому Епіфанію Томос про автокефалію.

Рада найближчим часом розгляне перейменування УПЦ МП.

 Євстратій Зоря повідомив назву помісної церкви і титул Епіфанія.

Як повідомлялося, Московська церква скликала позачерговий Синод.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: