Політолог сумнівається, що Тимошенко зможе прийняти нову Конституцію до парламентських виборів

Політолог сумнівається, що Тимошенко зможе прийняти нову Конституцію до парламентських виборів
Нова Конституція поки існує тільки у вигляді концепту, адже за інформацією політолога, «кожен хоче бути батьком нової Конституції»

Проект нової Конституції намагатимуться винести на всенародне обговорення до президентських виборів, - Фесенко

Політолог Володимир Фесенко вважає, що прийняти нову Конституцію до парламентських виборів буде практично неможливо. Про це йдеться у матеріалі «Главкому».

За словами Фесенко, до президентських виборів цей проект намагатимуться узгодити і винесуть на всенародне обговорення – це буде така передвиборча технологія.

«Проте прийняти цю Конституцію до парламентських виборів практично неможливо, оскільки змін до Основного Закону повинні схвалити не менше, як дві третини народних депутатів після висновку Конституційного суду», - стверджує політолог.

Фесенко додає, що розуміючи складність такого підходу Тимошенко  вважає, що нову Конституцію можна узаконити за допомогою всеукраїнського референдуму.

«Проте навіть якщо Тимошенко (у випадку перемоги на президентських виборах, - ред.) швидко протисне у парламенті закон (про референдум – ред.), сама кампанія референдуму триває мінімум два місяці, якщо не перенести дату виборів», - зауважує політолог.

Фесенко наголошує, що за планом Тимошенко після успішного референдуму нові парламентські вибори будуть проведені вже за новою схемою та системою відкритих списків, що передбачені в новій Конституції.

Проте нова Конституція поки існує тільки у вигляді концепту, адже за інформацією політолога, у команді Тимошенко є певні неузгодження, бо «кожен хоче бути батьком нової Конституції».

Нагадаємо, подання до Конституційного суду про зміни до Конституції України може вносити президент або не менш як третина народних депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: