У Тимошенко вірять, що вона «гіпотетично» зможе продавити закон про референдум

У Тимошенко вірять, що вона «гіпотетично» зможе продавити закон про референдум
Тимошенко вважає, що нову Конституцію можна узаконити за допомогою всенародного референдуму

Посада президента допоможе Тимошенко переконати депутатів проголосувати за закон про референдум, - вважає Ємець

Співавтор проекту конституції Юлії Тимошенко народний депутат Леонід Ємець впевнений, що посада президента допоможе Тимошенко переконати депутатів ухвалити закон про референдум. Про це йдеться у матеріалі «Главкому».

Як зазначається у статті, закон про референдум потрібен Тимошенко для того, щоб без згоди парламенту схвалити свою конституцію.

«У разі перемоги Тимошенко на президентських виборах, вона гіпотетично ще встигає внести анонсовані конституційні зміни на розгляд нинішнього парламенту, який може оперативно ухвалити їх протягом двох сесій. Але віриться в такий бліцкриг важко», - йдеться у статті.

«Розуміючи складність такого підходу, Тимошенко вважає, що новий основний закон можна узаконити через всенародний референдум. І тут виникає інша перепона – наразі нема закону про референдум», - зазначається у матеріалі.

Екс-заступник голови ЦВК Андрій Магера впевнений, що поки нема закону про всеукраїнський референдум, говорити про можливість будь-якого референдуму взагалі недоречно.

Проте народний депутат Леонід Ємець, вірить, якщо президент поміняється, то «зі статусом і авторитетом цієї посади Юлії Володимирівні буде набагато простіше переконати депутатів, що Конституцію треба виконувати та приймати відповідний закон (про референдум – ред.)».

Нагадаємо, 26 квітня цього року Конституційний суд визнав неконституційним закон «Про всеукраїнський референдум» від 6 листопада 2012 року. При цьому голова КС Святослав Шевчук заявив, що з відміною цього закону не починає діяти закон «Про всеукраїнський і місцевий референдуми» 1991 року, бо Верховна Рада його скасувала.

 До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: