Депутат від «Слуги народу»: Єрмак не мусить відповідати за брата. Це сталінський принцип

Депутат від «Слуги народу»: Єрмак не мусить відповідати за брата. Це сталінський принцип
Андрій Єрмак не вважає себе причетним до скандалу з братом, - Потураєв

Потураєв прокоментував скандал з відеокомпроматом на брата глави Офісу президента

Микита Потураєв, народний депутат з фракції «Слуга народу», один з радників президентської команди з політичних питань вважає, що відеозаписи, де брат керівника Офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади, мають бути розслідувані і цьому має бути дана політична і кримінальна оцінка. Про це Потураєв сказав в інтерв’ю «Главкому».

На думку політика, існування таких відеозаписів «свідчать про деякі негарні речі».

«Якби в мої руки потрапили такі записи, я би теж їх оприлюднив. Це мій громадянський обов’язок. Адже наша політична сила йшла до влади з обіцянками покінчити з договорняками і схематозом, проти того, щоб хтось будував бізнес на державному бюджеті», - наголосив нардеп і додав, що саме тому у фракції «Слуга народу» зацікавлені в тому, щоб все було ретельно розслідувано.

Також Потураєв розповів, що голова Офісу президента Андрій Єрмак не вважає себе причетним до цього скандалу.

«Андрій сказав, що він абсолютно переконаний: нічого протиправного не робив. Він сказав, що точно не знав, які розмови проводив його брат. Знаєте, це такий сталінський принцип, коли брат мусить відповідати за брата», - говорить радник президентської команди.

Водночас, Потураєв підтвердив, що європейська практика і політичні стандарти такі, що під час подібних скандалів людина мусить самоусунутися від посади. «Багато є прикладів, коли міністри, інші чиновники за подібних ситуацій самоусувалися на певний час. Я вважаю, це мало би бути рішення навіть не президента, а самого Андрія Єрмака. Але на все це накладається поточна дуже важка ситуація: керівник Офісу координує дуже багато питань», - зазначив нардеп.

Потураєв додав, якщо Андрій Єрмак зараз подасть у відставку, то потрібно шукати людину, якій треба час, щоб увійти в курс справ і налагодити роботу. «А це створює дуже великі ризики, зважаючи, що в Офісі оперативний штаб працює 24 години 7 днів на тиждень. Цей штаб координує Кирило Тимошенко, сам Андрій Єрмак і президент. Вони там майже живуть у своїх кабінетах. Дуже багато екстреної роботи, яка ведеться у ручному режимі. Тому це є дуже складна ситуація», - запевнив нардеп.

Нардеп підкреслив, що «справу Дениса Єрмака» стосовно можливої корупції розслідує САП разом з НАБУ. «І сьогодні прийшов саме той час, коли вони можуть довести те, що вони дійсно незалежні і ефективні», - наголосив полвтик.

Нагадаємо, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав відео, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через корупційний скандал, пов'язаний з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Провадження відкрито за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Згодом стало відомо, що ДБР порушило справу щодо нардепа Героса, який оприлюднив «плівки Єрмака».

Як відомо, президент Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів, на яких брат очільника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на державні посади. 

31 березня, глава Офісу президента провів брифінг, на якому прокоментував останній корупційний скандал за участю свого брата. Однак, його відповіді лише спровокували появу нових фотожаб.

Варто зазначити, що глава Офісу президента на брифінгу не дуже чітко коментував корупційний скандал.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: