У Косово порадили Україні заплющити очі на те, що частина мешканців Донбасу отримують другу пенсію від окупантів

У Косово порадили Україні заплющити очі на те, що частина мешканців Донбасу отримують другу пенсію від окупантів
Фото з відкритих джерел

«Потрібно чимось жертвувати задля більшого блага»

Стратегія реінтеграції Донбасу має включати певні жертви, як, наприклад, ігнорування факту виплати «подвійних» пенсій. Таку думку висловила екс-віце-прем’єр самопроголошеного Косова Едіта Тахірі в інтерв’ю «Главкому», порівнюючи ситуацію в Україні з аналогічною на своїй батьківщині.

Чи виплачує Косово пенсії тим людям, яким виплачує Сербія? Чи є від цього внутрішнє напруження, адже виходить, що одні люди отримують більше, ніж інші?

«Так, і ми платимо [пенсії], і Сербія платить також. Ми не проти цього. Ми вдаємо, що не знаємо цього факту, що люди отримують гроші і від Сербії. Колись, як косовсько-сербські відносини нормалізуються і не буде тиску, не буде потреби для подібних подвійних виплат», — зазначає Тахірі.

На думку косівського політика, не така велика проблема платити дві пенсії, «потрібно чимось жертвувати задля більшого блага».

«Не тільки про пенсії мова, — говорить Тахірі, — ми також платимо вчителям, і Сербія їм платить зарплати. На цьому етапі люди отримують дві зарплати, дві пенсії. Колись усе зміниться — і цей час скоро настане. Це і є стратегія реінтеграції. Потрібно повільно застосовувати її».

На питання, як протистояти політичним силам, які маніпулюють на «подвійних» виплатах, Тахірі розповідає, що у Косово є місцеві політики, яким це все на руку, є політики, які мають дивіденди.

«На півночі у нас є не тільки політична, а й економічна мафія. Мафія росте там, де немає законів, але вона не виживе там, де закон. Перетягніть людей на вашу сторону повільно, і все це негативне зникне», — резюмувала політик.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Екс-віце-прем’єр самопроголошеного Косова Едіта Тахірі: Україні слід домовлятися з Росією так, як ми домовляємося із Сербією

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: