Карантин: експерт розповів, що відбувається з цінами на оренду квартир

Карантин: експерт розповів, що відбувається з цінами на оренду квартир
У питанні ціноутворення на оренду нерухомості багато залежить від трудової міграції – наразі ж вона у нас від’ємна, - Топал

Ціни у порівнянні з початком березня просіли на 8-12%

Віцепрезидент Асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал розповів в інтерв’ю «Главкому», що ціни на оренду квартир у Києві знизились на 8-12%, бо більше людей виїхало, ніж приїхало.

«У питанні ціноутворення тут багато залежить від трудової міграції – наразі ж вона у нас від’ємна. І це зрозуміло: люди не хочуть сидіти місяць-два чи навіть більше на зйомній квартирі в очікуванні закінчення карантину, аби запрацювали їхні компанії чи університети, в яких вони навчаються», - пояснив Топал.

Експерт зазначив, що також багато людей втратили роботу чи частину доходу. «Вони зараз шукають дешевші варіанти. До прикладу, знімати трикімнатну квартиру не за $800 у центрі, а за $500 на Осокорках-Позняках-Харківській (район Лівого берега)», - навів приклад Топал.

Водночас, експерт додав, що загалом про падіння цін говорити рано. «Коректніше буде так: з’явилися варіанти, які у середньому на 8-12% дешевше за ціни на початок березня», - уточнив Топал.

Експерт вважає, що після карантину ринок нерухомості стане зовсім іншим. «Розумієте, гроші ж нікуди не зникають, вони перетікають з однієї сфери в іншу, і більша їхня частина перейде у нерухомість. Нерухомість стане одним із перших сегментів економіки, який вийде з кризи. Можна припустити, що в неї інвестуватимуть іноземці», - прогнозує Топал.

На думку експерта, особливо додадуть у популярності об’єкти, що пропонують «закритий» спосіб життя: це житлові комплекси з розвиненою інфраструктурою, зонами релаксу, експлуатованим дахом тощо.

Читайте більше:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: