Омелян попередив: підвищення залізничних тарифів триватиме

Омелян попередив: підвищення залізничних тарифів триватиме

У Раді зареєстровано законопроект про залізничний транспорт, ухвалення якого має дати старт реформі залізничної галузі

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян не виключає подальшого підвищення залізничних тарифів. Про це він заявив під час презентація Логістичної стратегії, розробленої для України за підтримки Світового Банку.

«Підвищення залізничних тарифів, яке ми вже відчули в цьому році на 15%, безумовно, це, на жаль, буде не останнє підвищення для того, щоб залізниця вийшла з тієї ями, в якій вона перебуває», - зазначив Омелян.

Також він підкреслив, що одним із ключових питань є реформа «Укрзалізниці»: «Я б не хотів, щоб скандали навколо «Укрзалізниці» постійно були топ-темою в Україні. «Укрзалізниця» має працювати ритмічно і прогнозовано і давати суспільству і бізнесу результат, який від неї очікують. Ми разом із керівництвом «Укрзалізниці» започатковуємо співпрацю з General Electric. Сподіваюсь, також в Україні будуть такі компанії, як Alstom і Bombardier, можливо, ще інші компанії. Технічне переоснащення залізниці – це теж логістика, це ключ, який дає вирішення багатьох проблем».

Міністр інфраструктури наголосив, що сьогодні у Верховній Раді було зареєстровано законопроект про залізничний транспорт, ухвалення якого має нарешті дати старт реформі залізничної галузі в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: