Профспілки висунули кандидатів на посаду нового керівника Мінрегіонбуду

Профспілки висунули кандидатів на посаду нового керівника Мінрегіонбуду
Професійні спілки готуються представити президенту свою програму вкрай необхідних галузевих реформ

Профспілки готуються до обговорення кандидатів з Зеленським

14 професійних і громадських об'єднань на круглому столі озвучили своїх кандидатів на пост глави Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.

Тепер вони готуються до їх обговорення з президентом України Володимиром Зеленським, а також планують представити главі держави свою програму необхідних галузевих реформ.

Про це йдеться в пресрелізі «Українського клубу нерухомості» (URE Club), який виступив організатором круглого столу.

«Зараз обговорення кандидатів на посади керівників міністерств справедливо перебуває в публічній площині. Тому професійне співтовариство будівельної галузі приєдналася до цього процесу, напрацювавши ряд пропозицій, які можуть стати вагомими при виборі нового керівника Мінрегіонбуду», - заявила Ольга Соловей, співзасновник URE Club.

Під час обговорення потенційних кандидатів були названі прізвища найбільш професійних представників галузі, які здатні забезпечити сталий розвиток і поглибити реформи в області – Олексій Чернишов, засновник інвестиційної компанії VI2 Partners, Лев Парцхаладзе, перший заступник міністра Мінрегіонбуду, Ігор Лисов, екс-заступник голови комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Верховної Ради VI скликання і Олена Шуляк, народний депутат України, співвласниця компанії Midland Development.

Учасники круглого столу відзначили, що персоналії не так важливі, якщо запропонований президентом глава профільного міністерства буде відповідати певним критеріям, сформовані учасниками зустрічі і за умови продовження стратегічних цілей і напрацювань галузі.

Під час обговорення кандидатів, за даними прес-релізу, учасники професійних співтовариств користувалися таким принципам: 1) новий міністр повинен бути поза політичної кон'юнктури, 2) досвід успішної роботи в області не менше 10 років, 3) відсутність будь-яких корупційних скандалів, прямо або побічно пов'язаних з кандидатом, 4) особисте бачення стратегії розвитку галузі на найближчі 5-10 років, 5) менеджерські здібності: здатність сформувати команду з професіоналів ринку.

Як зазначив під час круглого столу президент Союзу виробників будівельних матеріалів Іван Салія, будівельна галузь є ключовою складовою економічного розвитку для будь-якої країни, а в українських реаліях, будівництво, по суті, одна з небагатьох сфер, яка дає стабільних розвиток країни.

Салій повідомив, що учасники круглого столу ініціюють відкриту зустріч з президентом Володимиром Зеленським для обговорення існуючих проблем та подання головних завдань щодо реформування галузі.

«Професійна спільнота зацікавлена у відкритому діалозі, який би дозволив висловити не тільки побажання щодо майбутнього глави Мінрегіонбуду, а й представити свою програму вкрай необхідних галузевих реформ», - підсумував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: