Трамп пригрозив Євросоюзу новими митами на товари та автомобілі

Трамп пригрозив Євросоюзу новими митами на товари та автомобілі
Дональд Трамп

Трамп назвав обмеження та мита ЄС «жахливими»

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий ввести нові мита на європейські товари в разі, якщо ЄС не скасує обмеження на ввезення американської продукції.

Таку ж умову Трамп озвучив для скасування мит на імпорт до США сталі та алюмінію.

«Європейський союз, чудові країни, які погано поводяться з США в питаннях торгівлі, скаржаться з приводу мит на сталь і алюміній. Якщо вони скасують свої жахливі обмеження й мита на американські товари, ми вчинимо так само. Великий дефіцит. У іншому випадку, введемо мита на автомобілі та інші товари з Європи. Так буде чесно!», - написав Трамп у Twitter.

До слова, український уряд «вживає всіх необхідних заходів» для виключення української продукції з-під запроваджених США імпортних мит на сталь і алюміній.

Як повідомляв «Главком», президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про встановлення тарифів на імпорт сталі й алюмінію в Штати із усіх країн за винятком Канади і Мексики.

За словами президента США, вводяться 25% мита на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію.

ЄС вже вимагає від США скасувати оголошені мита на сталь і алюміній.

Зокрема, у Берліні вважають, що від мит США програють у кінцевому підсумку усі сторони.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон закликав країни ЄС вжити невідкладних заходів, якщо США застосують відповідне збільшення тарифів на імпорт окремих товарів. Як наслідок Єврокомісія почала складати перелік товарів, які можуть стати об’єктами кроків у відповідь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: