Через безсніжну зиму київські дорожники зекономили десятки тисяч тонн солі

Через безсніжну зиму київські дорожники зекономили десятки тисяч тонн солі
Сіль зберігається у сховищах і залишиться на наступну зиму
Фото: Київавтодор

У наступному сезоні місто значно менше витратить коштів на закупівлю солі

Минулої зими Київ зекономив понад 44,5 тис. тонн солі. І в наступному сезоні дорожники витратять значно менше коштів на закупівлю посипальних матеріалів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

Мер також зазначив, що підготовка до осінньо-зимового періоду починається завчасно, на початку літа. І ніхто наперед не знає, якою буде зима – сніжною чи ні. 

«Кожне столичне ШЕУ має план заготівлі посипальних матеріалів. І сіль закуповують протягом літа та осені. Минула зима була несніжною і, зрозуміло, що не всі запаси солі були використані. Вона зберігається у сховищах і залишилася на наступну зиму. Залишки солі в столичних ШЕУ складають понад 44,5 тисячі тонн. Тому в наступному сезоні місто значно менше витратить коштів на закупівлю солі», - наголосив Кличко. 

Також кошти, виділені «Київавтодору» в минулому сезоні, були спрямовані на зарплатню працівникам ШЕУ, придбання паливно-мастильних матеріалів. 

«Хоча снігу майже й не було, всі інші види дорожніх робіт комунальники виконували. Частину ж грошей направили на закупівлю та ремонт комунальної техніки. Вона – багатофункціональна. І чимало цих машин сьогодні задіяні у митті столичних вулиць», - підкреслив Кличко.

Як відомо, цієї зими сніг у Києві випадав лише кілька разів. Накриклад 7 лютого, не допустити утворення ожеледиці, дорожники використали 944 тонни солі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: