Ділки заробляють мільйони на нелегальному видобутку піску майже в центрі Києва (відео)

Ділки заробляють мільйони на нелегальному видобутку піску майже в центрі Києва (відео)

Земельна ділянка використовується без жодної копійки орендної плати в бюджет Києва

На ділянці землі, яка тривалий час була у користуванні товариства «Мостобуд», ведеться нелегальний видобуток, складування та реалізація піску. Про це повідомив депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошніченко на своїй сторінці Facebook.

За його словами, ділянка була передана Київрадою товариству для перенесення виробничих площ, які у них були в районі Дарницького мосту.

Мірошніченко стверджує, що ділянка ніколи не використовувалася «Мостобудом» за цільовим призначенням, на ній складувався пісок, що заборонено законодавством.

У грудні 2018 року Київрадою було розірвано договір оренди цієї земельної ділянки. Пісок, який там був, прокуратура мала арештувати і реалізувати на користь громади Києва. Проте, «Мостобуд» оскаржує ці рішення.

«Але минуло понад рік після того, як Київрада розірвала договір оренди, пісок продовжує складуватися, вивозитися, ним користуються всі відомі компанії, починаючи від Ковальської, яка виготовляє бетон, порушується екологічне законодавство, порушується земельне законодавство. І найстрашніше – ця земельна ділянка використовується без жодної копійки орендної плати в бюджет Києва», - розповів Мірошніченко.

Він викликав на місце поліцію. Слідчо-оперативна група зафіксувала порушення.

Депутат сподівається, що буде відкрито кримінальне провадження.

Також він звернувся до комісії з питань запобігання корупції Київради і до земельної комісії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: