Податок на землю під залізничним полотном має бути скасовано, – Владислав Криклій

Податок на землю під залізничним полотном має бути скасовано, – Владислав Криклій

Владислав Криклій повідомив, що мінінфраструктури України ініціювало скасування податку на землю для Укрзалізниці

Подібної практики немає в жодній розвинутій країні Європи та світу

Міністерство інфраструктури України ініціювало скасування податку на землю для Укрзалізниці. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій у інтерв’ю «БізнесЦензор».

«Ми проводимо бесіди з депутатами, переконуємо, що необхідно скасувати податок на землю під залізничним полотном. Минулого року сума виплат з цього податку склала 4,2 млрд грн. З фінансовою переоцінкою, з підвищенням ставок цього податку, у 2020 році сума буде ще більшою. Це вічна гонитва за збором податків, що вимиває ліквідність компанії», – пояснив очільник міністерства.

На думку Криклія, навіть за сприятливих умов, Укрзалізниця не встигатиме витягати рівень рентабельності при такому форматі податку на землю. Тому такий податок вкрай важливо скасувати. Крім цього, він зменшує інвестиційну привабливість і конкурентоспроможність залізничної галузі Україні. А подібної практики немає в жодній розвинутій країні Європи та світу.

Нагадаємо, що у Верховній Раді вже зареєстрований відповідний законопроєкт №2566-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду особливостей оподаткування платою за землю», який скасовує вищезазначений податок на землю та сприяє створенню рівних умов щодо оподаткування земель у транспортній галузі.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2178-10 про ринок землі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: