Хресний хід московської церкви: є перші затримані (фото, відео)

Хресний хід московської церкви: є перші затримані (фото, відео)
Затримання активіста «Братства» в рясі
Фото: Liga.net

Затримано двох активістів партії «Братство» Дмитра Корчинського

Під час хресного ходу Української православної церкви московського патріархату навпроти будівлі Кабінету міністрів поліція затримала двох осіб з партії «Братство» Дмитра Корчинського. Співробітники поліції причин затримання не коментують, передає Liga.net.

Як повідомив журналістам колега затриманих Віталій Чорний, їх група представляє інтернет-видання «Всесвітнє броварське телебачення» (проект партії «Братство». - Ред.) і просто знімала сюжет про хресний хід. Сам Чорний, за його словами, з одним із товаришів стояли на бордюрі навпроти будівлі уряду і знімали хресний хід. Чому поліцейські затримали його колегу, Чорний не знає.

Після цього поліція затримала ще одну людину в одязі священика. Чорний повідомив журналістам, що це також їх активіст. При цьому, що робив член «Братства» в рясі на хресному ходу УПЦ МП, він не пояснив.

Затримання відбулося перед тим, як основна частина ходу наблизилася до будівлі Кабміну.

У прес-службі поліції Києва журналістам сказали, що поки не мають такої інформації.

Пізніше в Facebook Корчинського з'явилося відео затримання.

Судячи з запису, активісти «Братства» дійсно просто стояли на узбіччі під час проходження хресного ходу, коли поліцейські почали затримувати одного з них - Олексія Сердюка. При цьому на прохання пояснити причину затримання поліцейські відповідали: «Не провокуйте». Під час затримання, в якому брали участь близько п'яти правоохоронців, порвали одяг активіста.

Нагадаємо, у зв'язку з хресними ходами 27 і 28 липня у Києві передбачено обмеження руху всіх видів транспортних засобів. Через це центр Києва паралізували затори.

На Хрещатику прохід пішоходам огородили парканом. Поліцейські обшукують людей, які проходять огорожу, ручним металошукачем і перевіряють вміст сумок.

27 і 28 липня правоохоронці та рятувальники працюють у посиленому режимі. Вулиці патрулюють групи фахівців вибухотехнічної служби, кінологів та слідчо-оперативні групи.

27 липня за порядком у столиці стежать близько 5 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України.

Читайте також матеріал «Главкома» Битва Хресних ходів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: