Кличко розповів, скільки коштує лікування хворого на коронавірус за добу

Кличко розповів, скільки коштує лікування хворого на коронавірус за добу

Вартість лікування залежить від ступеня тяжкості хвороби та супутніх патологій

Лікування одного хворого на коронавірус за добу коштує від 5 до 15 тисяч гривень. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Сказати точно, скільки грошей витрачають за добу на одного пацієнта – неможливо. Бо все залежить від ступеня тяжкості хвороби та супутніх патологій. Але, як говорять медики, в середньому надання допомоги обходиться від 5 до 15 тисяч гривень за добу лікування, - наголосив мер столиці. - Зазначу, що більше 90% медичних препаратів, що передбачені «Національним переліком основних лікарських засобів», є в медзакладах столиці. І пацієнти з Covid-19, які лікуються в стаціонарах - отримують їх безкоштовно».

Ті ж люди, які не потребують госпіталізації та лікуються вдома під контролем лікарів, купують ліки – відповідно за власний рахунок. 

Мер столиці нагадав, що Департамент охорони здоров'я за кошти резервного фонду бюджету міста закупив ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

«Йдеться про 17 найменувань медичних препаратів. Це: антибіотики, противірусні та протизапальні препарати, інші медикаменти. На їх закупівлю місто виділило 101 мільйон гривень», - зазначив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 24 квітня, у Києві підтверджено 1122 випадки Covid-19. Такі дані оприлюднив Центр громадського здоров’я України. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 63 особи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: