Київські ТЕЦ прикрутили газ через дії «Газпрому»

Київські ТЕЦ прикрутили газ через дії «Газпрому»

На ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 проведене часткове заміщення природнього газу на мазут

У зв’язку з тимчасовими обмеженнями споживання газу до 6 березня 2018 року, запровадженими по всій Україні за розпорядженням Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на столичних ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 проведене часткове заміщення природнього газу на резервне паливо – мазут. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Київенерго».

Щодоби на двох теплоелектроцентралях Києва, які забезпечують теплом 65,7% столичних споживачів, планується використовувати близько 2 тис. т мазуту. Таким чином, добові витрати газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 зменшаться з 7 млн куб. м до 4,3 млн куб. м. Економія газу при цьому складе 10,9 млн куб. м протягом 4-х діб.

Тимчасові обмеження використання природного газу не вплинуть на температурний режим теплоносія та гарячої води, запевняють у «Київенерго».

Режим економії газу та часткового переведення ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 на мазут буде скасовано після рішення Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Нагадаємо, російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу виплатити НАК «Нафтогаз України» компенсацію в 4,63 млрд дол. за недопоставку газу.

Російська сторона також заявила про неможливість відновити постачання газу Україні через відсутність додаткових угод.

Компанія «Нафтогаз» розцінює відмову «Газпрому» від постачання оплаченого газу як порушення договору та невиконання рішення арбітражу. «Нафтогаз»планує вимагати від «Газпрому» компенсації збитків, понесених в результаті цього порушення.

1 березня «Укртрансгаз» заявив про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС.

2 березня компанія «Нафтогаз Україна» звернулася з проханням до українців прикрутити тиск у котлах через дії російського «Газпрому».

Також 2 березня в Україні закрили школи і вузи через витівки «Газпрому».

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: